La primera jornada deixa clar quins són els favorits de sempre

• Cabinho, que compagina el Pidasa i l'Encamp de futbol sala, surt en el 69 i provoca el penal del 2-1 a l'Inter
SANT JULIÀ DE LÒRIA / ALÀS

Marinho controla la pilota, entre Sánchez i Ribo, durant el matx d'ahir al migdia a Aixovall entre Inter i Pidasa Foto: TONY LARA

La primera jornada de la Lliga Nacional de futbol en Primera Divisió va deixar clares dues coses. La primera, que la competició segueix sent cosa dels quatre favorits de sempre: Lusitans, Sant Julià, Pidasa Santa Coloma i UE Santa Coloma són els candidats i com a tals van guanyar els seus partits. La segona és que aquesta temporada el ball de cares ha estat superior a altres anys, destacant, entre algunes incorporacions, la del jugador de futbol sala, Cabinho, que si bé juga amb el FC Encamp de futbol sala, també ho fa ara amb el Pidasa de futbol. Ahir, a més, va ser decisiu, ja que va saltar al camp en el minut 69 amb 1-1 en el duel del seu nou equip contra l'Inter Escaldes, i va provocar el penal del 2-1 en el 80, amb expulsió inclosa del porter Paco Toscano, que el va derribar.

Quatre líders té la Lliga, com els quatre favorits de tota la vida. En el partit que obria la competició a Aixovall, el Pidasa Santa Coloma tenia al davant un renovat Inter Escaldes amb molts exjugadors de la Massana, del filial de la Unió Esportiva Santa Coloma, i un golejador com Marinho, que fins ara defensava la samarreta del Lusitans. Precisament va ser Marinho qui va obrir el marcador en el minut 20. Amb 0-1, l'Inter va marxar al descans amb la sensació que es podia vèncer un dels cocos de la competició, però en la represa un penal que Cristo Pousa va transforma a l'estil Panenka va posar les coses al seu lloc. Ara bé, el Pidasa va necessitar de la classe de Cabinho, que ahir va fer d'ell mateix al camp de futbol, és a dir de pivot de futbol sala, al pur estil Beto, parant la pilota d'esquenes, obrint als companys, oferint joc.

En una d'aquestes, l'internacional amb la selecció de futbol sala va encarar el porter Paco Toscano, i aquest per evitar la continuïtat va fer penal, materialitzat també, en el minut 81, per Pousa de fort xut que medeiros, ara sota pals en ser expulsat Toscano, no va ni olorar.

En l'altre partit del migdia, a Alàs, el Matecosa va fer el primer gol d'aquesta Lliga als 16 minuts, obra del retornat Fontán –era al Lusitans, després de jugar les anteriors temporades precisament al club lauredià–, mentre que Girau en el 21, Alves en el 30 i Najem en pròpia porta en el 45 donaven un 4-0 que Robert Patsi, a cinc minuts del final, va deixar en un 5-0 més que contundent.

Idèntic resultat al Lusitans-Principat. El campió de Lliga va dominar amb dianes de Manolo Jiménez (minut 9), Luis (28 i 75), Pedro Reis (43) i Leo Maciel (81). Així mateix, la nova UE Santa Coloma va vèncer 1-5 un Engordany que es va avançar en el minut 20 gràcies a Viegas. Xavi Andorrà amb dues dianes de falta directa –va ser expulsat per doble groga també–, dos gols de Gabi Riera i un altre de Rubio, van sentenciar. Quim Salvat va fallar un penal.