El VPC venç fora de casa després d'un any de sequera

• L'equip de Didac Martinez derrota el Fenouillet 12-20 amb protagonisme arbitral
FENOUILLET

Feia una temporada, tal qual, un any, que el VPC Andorra no aconseguia sumar els punts de la victòria en un matx lluny del Principat. La campanya anterior a Honor va ser impossible, i aquesta a Promoció Honor ha canviat el torn de cop, amb un primer triomf a la lliga regular al camp del Fenouillet: 12-20.

El duel va estar marcat per un arbitratge dolent que va fer que el partit fos lent amb continues aturades del joc. Amb tot, el VPC Andorra va estar en tot moment dominant el marcador, i només va tenir un moment per al perill quan els francesos es van situar, ja en la segona meitat, amb un 12-13 que un assaig de Marc Gispert va acabar per neutralitzar en la part final del duel.

Els homes de Didac Martinez, que debutava a la banqueta andorrana després de la marxa de Michael Broad aquest estiu, van obrir el marcador en el minut 2 amb un assaig d'esforç col·lectiu però anotat entre pals pel georgià Gio Reckviashvili. Així, la transformació d'Otar Barkalaia, que ahir jugava de 10, va posar el 0-7 que va permetre tenir marge els andorrans durant la resta del duel.

Als quatre minuts de duel, però, el Fenouillet va sumar una penalitat (3-7) que va tenir resposta en Barkalaia fent el mateix al minut 12 (3-10) i al minut 33 (3-13). Abans del descans, en el 36 els locals van aconseguir sumar una altra penalitat.

Amb 6-13 va començar la segona meitat, i dues penalitats locals van situar el marcador 12-13 en els primers vint minuts. El VPC es va posar per feina, i Gispert en el 75 va sumar un assaig, transformat per Barkalaia, que va portar a Andorra la primera victòria de l'any: 12-20.