PUBLICITAT

La Policia es manté ferma en no negociar a l'espera de l'assemblea

  • Cinca lliurarà al cos simulacions de l'afectació en la jubilació, mentre que els sindicats no descarten la Justícia
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants dels sindicats entren al Govern per reunir-se amb Cinca, ahir al matí Foto: TONY LARA

«La reunió amb Cinca ha aportat llum, hem vist un plantejament per part del Govern més concís i ens ha aportat més informació de la que teníem». Així va definir el vicepresident del Sindicat de la Policia (SIPA), Joan Comella, la reunió mantinguda durant el matí amb el ministre portaveu. Malgrat unes declaracions que poden portar a pensar en un acostament entre les parts, el SIPA, juntament amb el CFPA, van voler deixar clar que la reunió va ser una trobada, en cap cas «l'inici d'un procés de negociació». A més a més, i tot i disposar des d'ahir de més informació sobre què és el que el Govern vol fer per pal·liar la falta de capital per pagar els complements de jubilació, els sindicats mantenen de moment la postura de «no negociació» i no descarten en cap cas prendre accions judicials al respecte. Això sí, la decisió no es prendrà fins dimarts vinent al vespre, dia en què s'ha convocat als afiliats dels dos sindicats a una assemblea general extraordinària.

El SIPA i el CFPA no van voler ser molt concisos pel que fa als detalls de la trobada matinal, al·legant que primer ho volien transmetre als seus afiliats. Només van avançar que el ministre es va comprometre a fer-los arribar, abans del dia de l'assemblea, una simulació amb els escenaris possibles sobre com afectaran les modificacions en els complements de jubilació. A partir d'aquí els afiliats, cadascun votant al seu sindicat, decidiran quina serà la postura i les accions a dur a terme. La intenció és obtenir el consens entre les dues representacions del cos policial.

La reunió va servir per això, per aclarir dubtes i per plantejar hipòtesis, però no es va sortir del guió del que el Govern ja va anunciar fa una setmana. És a dir, l'Executiu manté la seva postura, però ara l'ha fet arribar d'una manera més clara a la Policia. «El document que teníem fins ara donava a interpretar que la vulneració dels drets que patíem era més important» que el que es va exposar ahir, va explicar Comella. El fet de tenir més informació «ens dóna més capacitat per determinar si es pot arribar a una solució o no».

Suport a la resta de funcionaris / El cos de la Policia té les seves pròpies reivindicacions, també pel fet de les seves especificitats pel que fa als compromisos de la jubilació, però ahir van voler deixar clar que donaran suport a les accions que duguin a terme la resta de sindicats de funcionaris. El portaveu del CFPA, Salvador Prieto, va assegurar que no descarten unir-se a les protestes, sempre que no es tracti de fer una vaga general, ja que la seva pròpia llei no els ho permet. En aquest cas, «si ells fan vaga, nosaltres farem la nostra feina» policial.

«Un pas valent i respectable» / D'altra banda, els sindicats també van opinar sobre la situació de dimissions que s'està vivint al cos, tant des de la direcció –els dos directors adjunts Frederic Gutiérrez i Teresa Ferreira– com dels seus propis companys –els cinc tècnics del TEDAX. En relació als primers, únicament van dir que respecten el que consideren una decisió personal. En relació als segons, van explicar que en la majoria dels casos tracta de dimissions fermes i que entenen el seu malestar. «Ha es tat un pas valent i respectable», va manifestar Comella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT