PUBLICITAT

L'oficina consular assumirà totes les funcions que tenia l'ambaixada

  • La delegació ja s'ha fet efectiva legalment i s'iniciarà la setmana vinent
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mendoça signa el llibre de visites del Comú, ahir en presència de Ferrer Foto: ANA / N. M.

El cònsol honorari i l'oficina consular de Portugal assumiran totes les funcions que tenia l'ambaixada portuguesa al Principat a partir de la propera setmana. La delegació de les funcions ja s'ha fet efectiva legalment, i tal com va informar l'ambaixador de Portugal, Alvaro Mendoça, només falten alguns detalls tècnics que es podrien resoldre en un parell de dies. L'ambaixador va informar que la comunitat portuguesa d'Andorra podrà fer exactament els mateixos tràmits que quan hi havia l'ambaixada ja que tot i que un cònsol honorari no pot assumir certes funcions –com per exemple fer la carta de la ciutadania–, s'ha creat l'oficina consular per a aquestes qüestions. Mendoça va donar aquesta informació durant la seva visita al Comú d'Andorra la Vella, on va ser rebut per la cònsol, Rosa Ferrer.

D'aquesta manera, a partir de la setmana que ve els portuguesos residents a Andorra podran tornar a realitzar des del Principat tots aquells tràmits que abans feien a través de l'ambaixada que va tancar.

DOS FUNCIONARIS A L'OFICINA / A més del cònsol honorari, l'oficina consular comptarà amb dos funcionaris que hi treballaran per donar servei a la comunitat portuguesa, però tot i així el tancament de l'ambaixada suposa un «estalvi important» per al país lusità. En qualsevol cas, Mendoça va assegurar que el tancament de l'ambaixada és temporal i que es va prendre la decisió només per un motiu d'estalvi, va recollir l'ANA.

Mendoça va estar acompanyat durant la seva visita al Comú del cònsol general de Portugal a Barcelona, Joao Ribeira, i el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel da Silva. La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, els va rebre acompanyada del conseller major, Eron Estany. Ferrer va voler manifestar el «profund respecte de la corporació per la comunitat portuguesa i la voluntat d'ajudar-la al màxim».

Després de visitar Casa comuna, l'ambaixador va desplaçar-se fins la nova seu del Consell General.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT