PUBLICITAT

Cinca lliurarà a la Policia simulacions de l'afectació dels canvis en els complements de jubilació

  • El ministre de Finances i Funció Pública ha fet aquesta proposta durant la reunió mantinguda aquest divendres amb els representants dels dos sindicats policials, SIPA i CFPA
  • Comella ha reiterat que "no és l'inici de cap negociació", sinó que només han anat a escoltar
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha ofert, aquest divendres, lliurar simulacions sobre com afectaria la modificació dels complements de jubilació als policies. Ha fet aquesta proposta durant la reunió mantinguda aquest divendres al matí amb els representants dels dos sindicats policials, SIPA i CFPA, i on segons el portaveu dels policies, Joan Comella, s'han aclarit més qüestions sobre la proposta de modificació de les jubilacions que es va fer la setmana passada. Tot i així, Comella ha reiterat que 'no és l'inici de cap negociació', sinó que només han anat a escoltar.
La reunió entre el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i els representants dels sindicats policials d'aquest divendres al matí 'no ha estat l'inici d'un procés negociador', segons ha informat el vicepresident del Sindicat de la Policia (SIPA), Joan Comella. La trobada ha estat per 'rebre més informació que ens mancava' i tenir detalls específics sobre l'afectació al Cos de la Policia, i en aquest sentit, Comella apunta que la reunió ha estat 'productiva', tot i que no ha volgut avançar els detalls obtinguts fins haver-ne informat als afiliats als sindicats.

A més dels aclariments aportats aquest divendres pel ministre, Cinca també ha ofert als representants dels sindicats elaborar unes simulacions de casos concrets sobre com afectarien les modificacions en els complements de jubilació a la Policia. Segons Comella, esperen que se'ls entreguin aquests documents abans del proper dimarts, quan tindrà lloc una assemblea general extraordinària conjunta dels dos sindicats de la Policia. En aquesta reunió s'exposarà tota la informació obtinguda aquest divendres i, si es tenen, les simulacions, i s'intentarà trobar el consens entre els dos sindicats. Posteriorment cada sindicat podrà votar per separat el curs que ha de seguir en el procés de les modificacions dels complements de la jubilació.

El que han volgut deixar clar des dels dos sindicats és que les accions que es puguin emprendre 'mai afectaran als ciutadans' i que en tot moment es respectarà la legalitat. Així, han avançat que no es descarten les accions legals i que tot i que negociïn i emprenguin un procés propi, es podrien sumar a iniciatives que impulsin els altres col·lectius de funcionaris, sempre i quan la seva pròpia llei els ho permeti, per la qual cosa, descarten participar en una eventual vaga.

Vaga de zel
D'altra banda, els representants dels sindicats policials també han volgut refermar, aquest divendres, que no es va realitzar cap vaga de zel. Segons ha informat Comella 'des dels sindicats no es donarà mai suport a cap activitat que surti de la legalitat', i a més ha manifestat el convenciment que 'no existeix ni ha existit cap activitat d'aquest tipus'. Tot i que ha volgut donar el tema per tancat, també ha assegurat que no tenen cap constància sobre que el Govern hagi encarregat un informe o investigació sobre la qüestió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT