PUBLICITAT

Els horts també són cosa de joves

  • Canillo vol celebrar dies temàtics entre gent gran i alumnes per promoure l'intercanvi d'experiències
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Els padrins intercanvien experiències al voltant dels horts, ahir Foto: ANA / M.C.

Una cinquantena de padrins van assistir ahir a la 8a trobada interparroquial dels horts socials, que va celebrar-se a Canillo. Amb ells, hi eren també els responsables de les àrees de social i de les cases pairals de les diferents parròquies. De fet, la bona afluència va ser un dels aspectes que va destacar el cònsol de Canillo, Josep Mandicó, com també «l'orgull» amb què els padrins canillencs han mostrat les seves parcel·les als companys de les altres parròquies.

A més a més, Mandicó va aprofitar la trobada per llençar una bona notícia als assistents. El cònsol va recordar que és el tercer any que participen en el projecte d'horts socials amb nou parcel·les i que si incrementa la demanda hi ha possibilitat d'ampliar la zona de conreu. A més, de cara a la propera temporada d'horts, el Comú vol incloure la participació dels joves en el projecte perquè aquests «comencin a saber què és el cultiu dels horts». Amb aquest objectiu treballen amb les escoles per organitzar dies temàtics entre la gent gran i els alumnes on es promogui l'intercanvi d'experiències i de coneixements.

Per la seva part, la directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, va celebrar la gran participació dels avis tant en el projecte com en la trobada. «Tenen ganes de conèixer com treballen els avis d'altres parròquies i és una gran satisfacció», va manifestar. Martí també va informar que ja s'està preparant una nova edició del llibre que recull les vivències dels padrins. S'estan decidint els temes que s'abordaran, va explicar, ja que es tracta de projectes bianuals.

Per la seva part, els padrins van valorar sobretot la distracció que proporciona l'activitat als horts, el conreu dels seus propis aliments i les relacions socials que fan. «Quan et jubiles no tens res a fer», va afirmar un dels hortolans de la capital, Josep Lluis Franco. Amb els horts pots «distreure't una estona i et donen una producció pròpia que té un sabor que no té cap producte que puguis comprar», va destacar.

Un berenar per celebrar l'èxit

No va ser aquest l'únic esdeveniment del dia relacionat amb els horts socials. I és que els alumnes de l'Aula Oberta que conjuntament amb els padrins han conreat a Ordino els horts promoguts per la Fundació Julià Reig, van fer un berenar a la Casa Pairal. Aquests joves, d'entre quinze i setze anys, tenen problemes per seguir el currículum normal per diversos motius. La iniciativa està tenint uns resultats exitosos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT