PUBLICITAT

Les muntanyes del país acullen més de 236.600 turistes l'any

  • Per atraure excursionistes cal aparcament, senyalització i bona hosteleria, exposa Torres
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Un moment de les jornades celebrades a la Closeta, ahir. Foto: COMÚ DE LA MASSANA

«el senderisme ha passat de ser una activitat marginal a formar part de tots els catàlegs turístics». Amb aquesta frase, Arcadi Castilló, tècnic de l'IDAPA (l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran) va condensar l'interès creixent per al turisme de natura, durant la inauguració de les jornades Experiències en gestió de camins, mobilitat i turisme a l'Alt Urgell i a Andorra, que se celebren a la Massana. En aquesta inauguració també hi va assistir el director de nous projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, que va evidenciar la importància de millorar en infraestructures i serveis en base a dues premisses: d'una banda, el nombre creixent de turistes que fan excursions o passejades al país –que van ser un total de 236.624 durant el 2011– i, d'altra banda, la constatació que la majoria no són excursionistes habituals i necessiten que se'ls faciliti l'accés a la muntanya.

«S'ha de captivar els clients, fer-los sentir experiències i per tant, cal comercialitzar productes atractius», va afirmar Torres, que va posar com a exemple les rutes a cavall al Comapedrosa o les excursions guiades a peu que organitza la Massana. El tècnic d'Andorra Turisme també va remarcar diferents elements que cal tenir en compte per atraure aquest tipus de turista: facilitat d'aparcament, bona senyalització, restauració de qualitat i allotjaments rurals, un tema en el qual s'està treballant.

En aquestes jornades inaugurades ahir, i durant tres dies, una quinzena de tècnics especialitzats en camins i senders posaran en comú diferents models de gestió i debatran estratègies de cooperació per a la valoració i promoció dels camins i del senderime. Les jornades han estat organitzades per l'IDAPA conjuntament amb el Comú de la Massana. El cònsol major, David Baró, va remarcar la importància de compartir recursos i experiències entre els diferents territoris pirinencs. «La cooperació transfronterera és un tema cabdal», va remarcar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT