PUBLICITAT

Mateu referma el compromís del país amb els Drets Humans

  • El síndic s'adhereix a la defensa que fa Mònaco de la designació de jutges
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El síndic, Vicenç Mateu, en la seva intervenció a Estrasburg Foto: JACQUES DENIER / COUNCIL OF EUROPE

Posar en valor la tasca del Tribunal Europeu de Drets Humans i insistir en la necessitat que sigui cada país qui faci un esforç perquè les legislacions nacionals respectives garanteixin la preservació dels drets reconeguts a la Convenció Europea de Drets Humans, de manera que al Tribunal Europeu només s'hi acudeixi subsidiàriament. Aquests són els eixos principals de la intervenció que el síndic general, Vicenç Mateu, va fer ahir en el marc de la Conferència Europea de Presidents de Parlament del Consell d'Europa, que té lloc aquests dies a Estrasburg. Una conferència que, a més de tractar del futur de la Cort Europea de Drets Humans i del paper que hi tenen els parlaments nacionals, servirà per debatre a l'entorn de la crisi de la democràcia representativa i de les revolucions al món àrab.

Durant la sessió d'ahir, la Conferència Europea de Presidents de Parlament es va centrar, principalment, en els reptes del Tribunal Europeu de Drets Humans, que rep un excés de demandes pel fet que hi ha països que no tenen ben adaptada la legislació nacional a la Convenció Europea de Drets Humans. Al final, a l'entorn del 90% de les demandes són rebutjades, cosa que no evita el col·lapse del Tribunal.

Pel seu cantó, el president del Consell Nacional de Mònaco, Jean-François Robillon, va intervenir per defensar el sistema actual de designació de jutges, pel qual cadascun dels 47 estats membres del Consell d'Europa en proposa un. El síndic, en aquest sentit, es va adherir a les paraules de Robillon. El sistema de designació de jutges ha estat qüestionat per alguns dels grans estats, liderats pel Regne Unit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT