PUBLICITAT

Mitja hora d'informació al pati

  • Encamp posa un punt mòbil per a joves a l'escola que aconsegueix molt bona acollida i que continuarà present cada dimarts H Els més petits pregunten per esports i els grans fins i tot per feina
L. G.
ENCAMP

Periodic
Uns joves van a demanar informació, ahir al punt mòbil a Encamp Foto: ÀLEX LARA

Tot el que pot interessar als joves. El que volen preguntar i de tot allò que en tenen dubtes. Des de temes esportius o per omplir el temps lliure fins a preguntar pel seu futur laboral –que veuen dur– o temàtiques més adolescents. Això és del que es va parlar ahir i el que es va posar de manifest al Punt Mòbil instal·lat pel Departament de Joventut del Comú d'Encamp. Situat al pati de l'escola andorrana de secundària, es va crear pensant en apropar-se als joves per donar informació personal. Sense esperar que ells mateixos fossin els que busquessin als seus informadors.

«Volem donar informació directament al lloc on ells estan, sense esperar que vinguin a preguntar-nos», van explicar els informadors que hi van estar ahir al punt mòbil. La seva tasca és estar on els nois els puguin veure. Ja que, d'aquesta forma, eviten que ells no s'apropin al Departament. Una fórmula que ahir va donar molt bon resultat, tal i com es van congratular, amb molt bona acollida per part dels joves encampedans. Nois i noies de 12 a 18 anys que estudien a l'andorrana i que podran consultar els seus dubtes cada dimarts al pati de l'escola. I és que, després de la bona acollida, els organitzadors ja han pensat que serà positiu estar un cop a la setmana de manera regular. Tot i que es pot estendre aquest horari, tot dependrà de l'èxit d'aquesta iniciativa, comenten des del Departament de Joventut de la parròquia.

Durant la mitja hora de pati que tenen els joves, aquests van anar al punt informatiu «en grup i molt interessats en activitats lúdiques i esportives», segons van explicar els allà presents. Visites de curta durada on les preguntes es feien en grup i on es tractava de donar respostes per on poder invertir el temps lliure o també per conèixer més a fons els reptes personals de cadascun.

Molts esports i Gimkna't / Depen de l'edat de qui pregunta. De si són més joves o adolescents ja propers a la majoria d'edat. Les preguntes varien molt en funció de la franja d'anys dels qui es trobaven preguntant, van afirmar els organitzadors.

Als nois de 12 a 14 anys els interessen els esports. Saber quines activitats poden fer durant el seu temps lliure. Moltes d'aquestes es fan al cap de setmana o quan els nois es poden reunir, i una de les importants i què més preguntes van rebre va ser la Gimkna't, la cita esportiva que se celebrarà a la parròquia. Tot i que, segons els organitzadors, més popular va ser la Encampnit, una sèrie de cites esportives que es fan una nit des de les 22 hores fins a les dues de la matinada.

Els més grans es preocupaven per aspectes més específics dels adults, com van estar la dificultat de la feina o el sexe.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT