PUBLICITAT

Hysteriofunk torna als escenaris i prepara nou disc per a finals d'any

  • El quartet de rock progressiu fa «taula rasa» amb el passat i presenta el nou repertori demà al Rockòdrom
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Llauradó, Cartes, Casamajor i Vilella són Hysteriofunk Foto: JORDI MORERA

Fa quatre temporades que van fer mutis. Un mutis relatiu, és clar, perquè mentre Roger Casamajor s'ha prodigat pels escenaris –La nostra classe–, la pantalla gran –Pa negre– i la també la petita –Gran Nord– els seus tres compis, Lluís Cartes, Oriol Vilella i Òscar Llauradó, s'han embarcat en una colla dels projectes musicals més interessants dels últis anys en aquets racó de món. El primer, en solitari i a punt, a punt de parir el tercer, Carenant l'absurd; Vilella, amb Madretomasa i Migue Guerra, i Llauradó, peça clau en l'eclosió de Patxi Leiva. En fi, que va ser més una parada tècnica, un a reveure que no un adéu siau. Així que hi tornen, i amb embranzida, fent taula rasa amb el passat i començant de zero: «El repertori clàssic ha passat a la història», adverteixen, i pel que es veu no hi ha lloc per a la nostàlgia. Afortunadament.

¿Com ho pensen fer, això? Conservant l'essència funki i progressiva marca de la casa –el més pròxim als Kiing Crison que ha sortit mai d'aquest tros de Pirineus– i simplificant «al màxim» –adverteixen– la seva proposta musical, i acostant-se al post rock de finals dels 90. En resum, i en les seves paraules, el resultat d'aquest gir «de maduresa» són una sèrie de passatge sinstrumentals «on les sensacions queden a flor de pell, i l'emoció que desprenen les melodies contrasta amb la força de la rítmica i l'agressivitat dels sintetitzadors analògics».

Ja es veu que és molt més fàcil dir-ho que imaginar-ho, així que la millor manera de comprovar com sonen els nous Hysteriofunk és acostant-se dissabte al Rockòdrom d'Arinsal, on oferiran un tastet del nou disc –el quart, després de Random, Juanjo i Directe– que començaran a enregistrar de fora imminent i que veurà la llum com a molt tard a principis del 2013. Per a aquesta nova etapa, el quartet s'ha reforçat amb Cesc Vilarrubias, el percussionista de Lax N'Busto i Gossos). La cita, ja s'ha dit, demà. Per als que no en tinguin prou, el Rockòdrom torna el 28 de setembre amb Innvortex i Desobeidentes, i l'endemà, amb Laments of Silence i Last Parasite. És que no hi ha excusa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT