PUBLICITAT

El Pirineu és el convidat a la 32a Fira de Calella i l'Alt Maresme

  • Els maresmencs podran descobrir l'artesania, la natura, la cultura i l'oferta turística
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Una de les fires que se celebren al municipi de Calella Foto: EL PERIÒDIC

La Fira de Calella i l'Alt Maresme, que comença avui, destina un espai monogràfic a les comarques del Pirineu. La mostra Pirineus: cultura, tradició i futur vol divulgar la riquesa patrimonial i l'economia d'aquests territoris tan allunyats i diferents de les terres del litoral. L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, (IDAPA), organisme autònom del Departament de Territori i Sostenibilitat que treballa en la potenciació de l'economia pirinenca, ha coordinat aquesta trobada promovent la presència dels diferents ens públics, agents econòmics i professionals amb la intenció de donar un impuls a la promoció conjunta de les comarques del Pirineu.

La mostra s'estructura en quatre grans àmbits. Medi natural, l'espai que mostra els principals recursos naturals pirinencs (aigua, boscos, fauna) i el paisatge, que adquireixen el seu màxim valor amb el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i els parcs naturals del Cadí-Moixerò i de l'Alt Pirineu. A partir d'aquest àmbit, s'articularà també el que s'anomena Fòrum Pirineus, un espai d'ús compartit on es faran les activitats i tallers de tots els àmbits presents a la fira. Patrimoni, que combina una mostra de l'extens patrimoni historicoartístic –en el que el romànic té el paper més rellevant– amb activitats de la cultura viva actual, com la música, la dansa, la literatura, el teatre, el cinema i les festes, amb referències a algunes de les més genuïnes, com les falles i el foc, els raiers i els gossos d'atura. Turisme, l'espai on els principals agents turístics de les comarques integrades a la Marca Pirineus exposen els seus recursos turístics i els seus principals productes: neu, senderisme, ràfting, pesca, turisme rural, bolets, falles, artesania, gastronomia, paisatge... Paral·lelament, es faran accions de promoció i tallers, com ara el de Marxa nòrdica, que tindran lloc a l'entorn d'aquest conjunt d'estands.

Artesania, on tindrà una presència destacada el sector agroalimentari, amb espais per a tallers, mostra i venda de productes, com també per a la degustació i tast. Totes aquestes activitats tindran lloc a l'espai central del recinte, reconvertit en escenari pirinenc que acollirà activitats de perfil divers. També hi haurà una zona pels artesans pirinencs que treballen la llana o la fusta, entre altres materials.

Exposició / Dins la Fira també hi haurà una exposició sobre el patrimoni pirinenc, amb imatges i objectes emblemàtics d'aquests territoris, com el romànic de la Vall de Boí. Altres activitats destacades d'aquesta mostra són un concert del Festival de Música Antiga del Pirineu, la projecció de curts de la Mostra de cinema de muntanya Picurt, una demostració de gossos d'atura, la baixada d'un rai i l'encesa d'una falla a la platja i la música i la dansa tradicional.

Durant els quatre dies de fira també es realitzaran un seguit de tallers oberts a tothom sobre temàtiques diferents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT