PUBLICITAT

La manca de comunicació entre competicions minva la participació

  • El pròxim diumenge coincideixen els 10km d'Anyós i la triatló dels Serradells, i a tots dos els afecta en inscrits
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels participants en la triatló de l'any passat, i a la galeria alguns dels corredors de la Cursa Popular d'Anyós 2010, abans de sortir Foto: ÀLEX LARA

Es tracta a vegades de fer un Tetris, una cosa de posar les peces on calen. Aplicar aquí i allà, i que tot quedi ben quadrat. Pot semblar complicat però s'ha de fer si cada organitzador d'una competició al Principat vol tenir la major afluència possible d'esportistes. A Andorra, en els últims mesos, s'han donat diversos casos de coincidències de curses que el que han provocat és que la participació sigui inferior en totes. El cas del pròxim diumenge 23, amb la disputa a Anyós de la Cursa Popular de 10km, i la triatló dels Serradells a Andorra la Vella gairebé a la mateixa hora, és un clar exemple. Falta de comunicació i acords previs.

La Cursa d'Anyós comença a les 10.00h, i la triatló d'Andorra la Vella, a les 10.30h. Així, els uns han tret esportistes als altres, i al contrari. La previsió de la Cursa Popular és arribar als 400 corredors, cosa que serà complicada perquè a pocs dies de la cita superen per poc els 250. Pel que fa a la triatló, si l'any passat va tenir 100 inscrits, aquest any frega els 50, i no en seran molts més. Segons algunes fonts, esportistes consultats sobre la seva participació a una cursa s'han hagut de disculpar per haver-se inscrit a l'altra.

LA TRIATLÓ TÉ DATA 10 MESOS ABANS / Com que obliga el Comú d'Andorra la Vella, el Club Triatló Serradells sap la data en què farà la seva prova gairebé 10 mesos abans. L'explicació és que la piscina dels centre esportiu Serradells ha de fer una parada tècnica de tres setmanes cada final d'estiu, i llavors al club se li assigna la data sempre just l'últim dia d'aquesta parada tècnica, això és el pròxim diumenge 23, ja que farà tres setmanes que la piscina és en el procés de buidar, netejar, omplir i aclimatar l'aigua. Segons les fonts consultades per aquest rotatiu, això és així des de fa els 11 anys que es disputa la triatló dels Serradells.

TAMBÉ VAN COINCIDIR CICLISME I DUATLÓ / El passat 2 de setembre hi va haver una altra coincidència. L'Agrupació Ciclita Andorrana (ACA) tenia prevista des de feia mesos la tercera i última prova del Campionat d'Andorra contrarellotge de ciclisme en carretera, amb la crono Ordino-Sorteny. Aquell dia, Ensisa va establir la Duatló Valls de Canillo, que va tenir una vintena d'inscrits, per la quarantena de la prova de l'ACA. En aquest cas, les dues curses es van veure afectades, molt més la Duatló, que debutava al calendari després d'una promoció molt superior a la que va destinar l'ACA pel seu esdeveniment.

TRUCADA DE l'ORDINO-CASAMANYA / El Centre Esportiu d'Ordino celebra des de fa 8 anys la Duatló Ordino-Casamanya. Aquesta prova és sempre a finals de setembre, i com que els organitzadors sabien de l'existència també de la triatló del Club Serradells, fa un temps van trucar per saber quin dia seria exactament la prova triatlètica. En rebre la resposta del dia 23, i com que no podien assumir cap altre cap de setmana, la decisió del CEO i la Federació de Muntanyisme (FAM) va ser situar la duatló un dia abans, és a dir aquest pròxim dissabte 22. Això afecta, però no tant perquè sempre hi ha qui disputa les dues competicions.

SITUACIÓ ENTRE ELS ESPORTS D'EQUIP / La situació entre les entitats d'esports d'equips és diferent, perquè aquí l'acord és gairebé total si parlem de partits, que no d'entrenaments on durant l'estiu ja hi ha hagut disputes per tenir el pavelló Poliesportiu a disposició. Hi ha contactes entre els clubs per compaginar horaris, i en cas de disputa, actua la secretaria d'Esports per prendre una decisió, com ha passat amb les sessions d'entrenaments aquest any.

Habitualment, els dies de partits es reparteixen al Poliesportiu d'Andorra, on juguen el River Andorra, el CV Andorra de vòlei i el FC Andorra de futbol sala. Tres entitats per un escenari, quan no hi ha algun acte afegit, com gimnàstica, tennis taula o d'altres, que solen entrar en el calendari al llarg de la temporada. El River té assignat d'horari de partits els divendres a les 21.00h, sense que afecti cap altre club, i en tot cas la coincidència es pot donar els dissabtes, quan CV Andorra i FC Andorra tenen duels a casa. Ara bé, el que s'intenta és que quan un juga de visitant, l'altre ho faci de local, i així problema solucionat. Amb tot, en aquest inici de temporada hi haurà coincidència, ja que el primer partit que disputarà l'equip de vòlei a Andorra serà el pròxim 27 d'octubre, a les 18.30h segons el calendari oficial de la Superlliga que es pot consultar a la Federació Espanyola de Vòlei. Aquell mateix dia, el FC Andorra rep l'UPV Maristas Valencia, en teoria també a les 18.30h perquè aquest és el seu horari habitual, tot i que la Lliga Nacional de Futbol Sala encara no ha oficialitzat l'hora.

Tot i coincidir aquesta jornada del dia 27 d'octubre, després ja no n'hi haurà, de més casos, perquè el CV Andorra tindrà una jornada de descans i llavors saltarà en el calendari una setmana, amb la tornada a l'alternança habitual entre el club de vòlei i de futbol sala.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT