PUBLICITAT

Llovera lluita a Lerma per ser al podi absolut de l'Espanyol

  • Demà es disputa la Baja Tierras del Cid, amb el Grande Punto S2000 sense canvis
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Llovera i Haro, en una imatge d'aquesta temporada Foto: FOTO ESPORT

La Baja Tierras del Cid, que tindrà una vegada més el seu centre neuràlgic a Lerma (Burgos), serà el penúltim repte per Albert Llovera i el seu copilot Haro (Abarth Grande Punto S2000) en el Campionat d'Espanya de Ral·lis de terra 2012. El pilot Abarth intentarà seguir amb la ratxa positiva de resultats al campionat, per decantar de manera definitiva el títol de Grup N al seu favor, i lluitar fins a l'última cita per estar en el podi final de la classificació absoluta, on ara ocupa la tercera plaça. Cal recordar que Llovera ha guanyat el Grup N a les 5 proves disputades.

El traçat de la Baja Tierras del Cid presenta com a característica la inapreciable distància que hi ha d'enllaç entre les especials i el punt de partida. Només 38,74km dels 139,46km totals, no seran cronometrats. Hi haurà dos trams especials que es correran dues vegades cadascun, en total 100,72km de velocitat.

«Després de la Baja Aragón», va manifestar Llovera, «ens hem limitat a fer una revisió a fons de la mecànica en general sense incorporar cap novetat». «A les últimes proves», hi va afegir el pilot, «el S2000 ha funcionat sense problemes i, per tant, li posarem sabates noves –en referència als pneumàtics– per a la cita de Lerma i a córrer». Llovera no coneix les pistes per on es desenvolupa el ral·li, i per això els reconeixements seran importants: «No hi ha dubte, sempre ho són, però en aquestes condicions encara més. Segons vegem a la passada prèvia, actuarem en conseqüència en el moment decisiu», va dir un Llovera que sap què vol: «M'agradaria seguir aspirant al podi final després d'aquesta prova».

A les 7.35h de demà dissabte es lliurarà el carnet de ruta al primer participant en el control horari del parc tancat. A partir d'aquí s'iniciarà un competició que té previst el seu final a les 12.03h, a la Plaça Major de Lerma (Burgos).

MEMBRADO I RIBOLLEDA, A AVIÀ / Josep Maria Membrado i el seu copilot andorrà, Josep Ribolleda, en aquesta ocasió al volant d'un Mitsubishi Lancer Evo X de l'equip MCRacing amb especificacions de Grup N, disputaran el 7è Ral·liSprint Open d'Avià, prova vàlida per al Campionat de Catalunya de Ral·lis amb coeficient 4. Els Amics del Motor d'Avià han preparat un recorregut de 112,200km dels quals 42,300km seran de velocitat. Hi haurà dos especials que es repetiran tres vegades cadascuna. En ser un Ral·liSprint, el recorregut és secret fins a la mateixa jornada de la prova. Els equips participants faran els reconeixements el mateix dissabte abans d'iniciar la carrera. «Ens pot donar uns punts que poden resultar importants», va dir Membrado.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT