PUBLICITAT

Homol·logada la targeta d'aparcament per a discapacitats

  • Les persones amb l'acreditació tindran un document vàlid per estacionar a tota la UE
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de com serà la nova targeta Foto: GOVERN D?ANDORRA

El Govern va tancar ahir una vella reivindicació del col·lectiu de persones amb discapacitat. En Consell de Ministres, es va acordar la modificació parcial del Reglament d'accessibilitat pel que fa a l'apartat referent a la targeta d'estacionament per a persones amb discapacitat. Amb els canvis, la targeta que tindrà el col·lectiu d'Andorra serà homol·logable a tota la Unió Europea. És a dir, el seu document serà vàlid als països de la UE i podran estacionar per tant a qualsevol espai reservat per a persones amb discapacitat.

El que ha fet el Govern és adaptar la targeta a la recomanació del Consell de la Unió Europea del 4 de juny del 1998, després que ho aprovés el passat 17 de juny la Comissió per al Foment de l'Accessibilitat. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que les modificacions al reglament permeten acabar amb una problemàtica per al col·lectiu, que ha patit incidències a l'hora d'estacionar fora d'Andorra, fins i tot havent de pagar multes ja que la targeta andorrana no estava degudament unificada i homol·logada. La nova conté informació tant en català com en anglès.

El proper pas serà esperar a que el Consell de la Unió Europea validi el document andorrà, un tràmit que no ha de portar cap problema i que ha de ser relativament ràpid, va assegurar Cinca.

La nova targeta / La nova targeta té una mida de 106 mm. de longitud i 148 mm. d'amplada, i és de color blau clar, a excepció del símbol de la cadira de rodes que és de color blanc sobre fons blau fosc. A l'anvers i el revers hi figuren les diferents dades necessàries per a la identificació tant en català com en anglès, a fi de garantir el reconeixement de la UE.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT