PUBLICITAT

Acord amb el River per a eixamplar la carretera

  • El Govern aportarà 140.000 euros i el centre comercial, 166.000
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Les gestores del centre comercial River i l'Executiu han arribat a un acord per a millorar la carretera CG1 en aquesta zona. Concretament, s'eixamplarà i millorarà la voravia. També s'aprofitarà per a millorar el drenatge de les aigües fluvials.

El ministre portaveu va destacar que aquest tram, el qual estava pendent d'execució des de fa més de deu anys, és el darrer que quedava per rectificar entre la frontera i l'entrada de Sant Julià. El Govern s'encarregarà de les tasques de drenatge i serà el centre comercial qui faci les obres d'eixamplament, alliberant una zona que fins ara s'utilitza per a aparcament de vehicles. El fet de realitzar els treballs a la vegada permet un estalvi econòmic i també de molèsties als conductors, va assegurar Cinca.

En relació al cost de l'obra, el Govern haurà d'aportar 140.000 euros, mentre que el River aportarà 166.000 euros. Pel que fa als terminis, es licitarà en caràcter d'urgència per tal que les obres estiguin enllestides abans d'acabar l'any, moment en què també entraran en funcionament les fases 3 i 4 del vial de Sant Julià. D'aquesta manera, s'alliberarà d'obres tota l'entrada a Andorra fins arribar a la rotonda d'Aixovall.

La millora de la carretera servirà per habilitar el ja anunciat carril bici, que enllaçarà la frontera amb la rotonda del Km. 0, a Andorra la Vella. De moment, no hi ha intenció de fer dos carrils per a vehicles.

Pel que fa a les fases 1 i 2 del vial, Cinca va explicar que encara no s'han fet gestions per a trobar empreses tot i que la voluntat serà «anar de pressa» amb la licitació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT