PUBLICITAT

El rifle del caçador furtiu d'isard a Oliana portava un silenciador

  • Ricou creu difícil localitzar la persona que havien vist acompanyant el furtiu
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
El rifle del caçador furtiu andorrà d'isard enxampat a Oliana Foto: AGENTS RURALS

El sotsinspector del cos d'Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou, va explicar ahir que el rifle que duia el caçador andorrà furtiu d'isard en el moment de ser enxampat era «una arma totalment manipulada». Això vol dir que s'han variat les condicions de fabricació i «han afegir un silenciador». Ricou, en declaracions a l'ANA, va matisar que la col·laboració amb els Banders d'Andorra és «informativa» i que creu difícil localitzar la persona que havien vist acompanyant el furtiu. Tot i això, el sotsinspector va valorar positivament els primers dies de la Setmana de caça de l'isard –que es va iniciar diumenge passat– en els quals «no hi ha hagut cap problema».

Ricou va explicar que el rifle interceptat al caçador furtiu andorrà el passat 11 de setembre a Oliana és ‘una arma totalment manipulada, en la qual han variat les condicions de fabricació'.

Entre aquestes variacions hi ha el fet que «han afegit un silenciador», un fet que està «totalment prohibit» i que només ho poden fer amb permisos excepcionals la policia'.

Ricou va indicar que el fet que un rifle porti silenciador fa «molt difícil detectar aquest tipus de furtivisme», perquè en el moment del tret «no hi ha cap tipus de ressò i ni els animals ni els vigilants s'assabenten». El sotsinspector dels Agents Rurals de Lleida va insistir en la il·legalitat de l'ús de silenciador per a la caça.

Pel que fa a la col·laboració amb els Banders per a la identificació d'un segon caçador furtiu que haurien vist amb el que va ser enxampat, Ricou va matisar que «es tracta d'una col·laboració informativa» i va admetre la dificultat a poder-lo identificar ja que «si no l'agafes in fraganti costarà molt demostrar que és ell». Tot i això, Ricou va dir que des que va començar la Setmana de caça de l'isard no hi ha hagut cap tipus d'incidència i que «s'ha fet un vot de confiança ja que feia dos anys que no caçaven». Va afegir que «hem baixat molt la vigilància perquè confiem en les mesures del Govern d'Andorra i la consciència dels caçadors andorrans».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT