PUBLICITAT

Els sindicats de funcionaris es reuneixen aquest dimecres per acordar accions contra la reforma de les jubilacions

  • Els dos sindicats de la Policia han assegurat que qui està duent a terme una vaga de zel a la duana és el Cos Nacional de la Policia espanyol.
19092012_reunio1
Foto: Foto: Arxiu ANA
La Plataforma de Funcionaris, incloent els dos sindicats de la Policia, es reuneixen aquest dimecres a la tarda amb l'objectiu de defensar-se conjuntament de les modificacions que ha anunciat el Govern en relació als complements de jubilació. El portaveu de la Plataforma, Joan Torra, ha explicat que la intenció és que les accions judicials que puguin iniciar les impulsaran cada sindicat per separat, ja que cada col·lectiu té les seves especificitats. Pel que fa al col·lectiu de la Policia, després que els dos directors adjunts hagin presentat la seva dimissió, tal com han reflectit diferents mitjans de comunicació, diversos grups especialitzats, com el de trànsit i el d'explosius, també han plantejat a la direcció la seva intenció de renunciar a la seva especialització. Tot i això, els dos sindicats de la Policia han informat que no s'ha fet cap acció de força que pugui ocasionar molèsties a la ciutadania, i han assegurat que qui està duent a terme una vaga de zel a la duana és el Cos Nacional de la Policia espanyol.
El portaveu del CFPA, Salvador Prieto, ha explicat a l'ANA que la Policia no ha pres cap postura de força, ni els sindicats han donat cap ordre, per dur a terme mesures que ocasionin molèsties a la ciutadania. Per tant, ha negat que s'hagi fet cap vaga de zel a la frontera, i ha assegurat que és el Cos Nacional de Policia de l'estat espanyol el que està protestant amb aquestes accions per la seva situació laboral. Prieto s'ha mostrat molest per les informacions aparegudes i ha assegurat que no dubtaran a emprendre les accions legals necessàries.

Per la seva banda, el Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), durant l'assemblea general extraordinària celebrada aquest dimarts, ha acordat rebutjar la proposta de modificació de la jubilació dels funcionaris, per entendre que atempta contra els interessos dels afiliats del sindicat.

L'SFD ha informat que se senten plenament legitimats per exercir el dret a la defensa dels seus interessos, tant a nivell judicial com a nivell de mobilitzacions socials. En aquest darrer cas, les mobilitzacions es farien conjuntament amb la Plataforma de Funcionaris. 

De fet, el portaveu de la Plataforma, Joan Torra, ha explicat que durant la reunió d'aquest dimecres plantejaran la possibilitat de tornar a fer una concentració davant del Consell General. En canvi, pel que fa a les accions judicials, cada sindicat haurà de fer els pertinents recursos per separat, ja que la Llei és diferent per a cadascun dels col·lectius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT