PUBLICITAT

Els altres sindicats de funcionaris també preparen el contraatac

  • Els agents de duanes es van reunir anit i avui la Plataforma també ho farà
G.G
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una concentració de funcionaris davant la Casa de la Vall. Foto: TONY LARA

Com a secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (Usda) i afiliat al sindicat de funcionaris de duanes (SFD) i a la Plataforma de funcionaris, ahir Gabriel Ubach va ser contundent: «en lloc dels policies qui hauria de dimitir és el govern en bloc per demostrar que encara els queda una mica de consciència». I va anunciar que avui la Platafoma de funcionaris es torna a reunir «per tractar el tema i prendre un posicionament». Per la seva banda, Comella, va afegir que «hi ha molts policies que han estat cotitzant durant anys i que potser només els falta un parell d'anys o mesos per arribar als 20 anys de servei i ara ho perdran tot». I va avançar algunes dades tot i que el sindicat encara no té fets els comptes per saber quants treballadors es veuran afectats pel canvi dràstic de rumb que volen fer. «El Cos de Policia té 229 treballadors, comptant també els administratius, i les promocions més afectades per les noves disposicions són les que van des de l'any 1993 fins l'any 2004».

Situació d'indefensió / Comella confirma que «ens sentim en una situació d'indefensió total» i lamenta que «a manca d'una Llei de responsabilitat política, sembla que poca cosa podem fer». No obstant això, va garantir que la Policia no defugirà la responsabilitat «continuarem protegint la ciutadania, no deixarem de fer-ho». I no va escatimar la reflexió que s'imposa al polític quan ven Andorra com a país atractiu per a l'inversor: «presumint que tenim un país molt segur, on no passa mai res, i reitero, això té un preu».

Una feina diferent / La de policia no és una feina com les altres. Estudis mèdics afirmen que el rendiment idoni per a un policia és de 20 a 25 anys de servei, «a molt estirar 30». I suposa un gran desgast psicològic i fisiològic amb condicions de treball desagradables com són el gran estres que «patim en situacions de risc i de crisi; som un cos armat que ha d'assumir molta responsabilitat». Per tot això, Comella lamenta que «se'ns ha tractat com si fóssim números i no com a persones».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT