PUBLICITAT

Creu Roja s'ofereix per gestionar el menjador social de la capital

  • La voluntat és convertir-lo en un centre solidari nacional amb finançament mixt
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol major Rosa Ferrer i el president de la Creu Roja, Josep Duró. Foto: ANA / A. R.

El menjador social de la capital podria acabar sent gestionat per la Creu Roja. Després de cinc mesos d'activitat, ara és la seva oportunitat amb el centre solidari, segons va reconèixer el president de l'entitat, Josep Duró. Ahir es va reunir amb el Comú de la capital, el Ministeri de Salut i Benestar i l'organització no governamental Càritas per debatre aquesta qüestió i analitzar els primers mesos en funcionament.

Duró va explicar que la seva intenció és «tirar endavant aquest projecte amb una implicació completa», afirmació que va remarcar afegint que la seva voluntat és «portar el menjador social del país». Sobre el finançament, el president de la Creu Roja va apuntar que podria ser mixt. Encara que va estimar que «hauria de ser privat, però amb suport públic».

Tot i això, Duró va ser cautelós i va dir que la reunió d'ahir va ser de treball i que es donen «un marge de temps de tres mesos com a molt per trobar la solució idònia».

«Continuar el projecte i ampliar-lo». Aquesta va ser la proposta presentada ahir. A més, Duró vol «una implicació completa», o dit amb unes altres paraules, «portar el menjador social del país», ja que vol esdevenir un servei d'àmbit nacional.

Duró no va voler entrar en detalls en relació al sistema públic i privat, si més no va voler dir que es donen «un marge de temps de tres mesos com a molt per trobar la solució idònia», en relació a la fórmula necessària per finançar el menjador, informava l'ANA.

Per la seva banda, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va explicar que aprofitant una experiència pilot com la que du a terme la conselleria de Social de la capital, s'han d'analitzar «primer les necessitats i després l'adequació dels recursos». Rodríguez va insistir que cal saber quines són les problemàtiques a partir del perfil d'usuari i per què acudeix al menjador social.

«El debat no és únicament un problema econòmic» o «de qui assumirà les despeses generades pel menjador», va explicar la ministra, sinó que «és tot el que hi ha al voltant» i que «el més important és l'atenció integral». Per part del comú, fonts de la parròquia van declarar que troben molt favorable que aquesta mesura social impulsada per ells acabi en mans d'una entitat com Creu Roja.

45 persones / Des que es va posar en funcionament el menjador social del Casal Calones al 2 d'abril, s'han atès un total de 45 persones, de les quals 35 són residents legals i 10 il·legals. La majoria és de nacionalitat espanyola, i dels expedients atesos la majoria són d'Andorra la Vella.

Pel que fa a la despesa generada en aquests cinc mesos la xifra ascendeix a 9.960 entre àpats al Casal Calones i àpats a domicili. Aquestes xifres s'han conegut en el decurs de la reunió del projecte de menjador social que s'ha realitzat ahir al Centre de Congressos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT