PUBLICITAT

Un caçador furtiu enxampat in fraganti a Oliana

  • Els Agents Rurals investiguen la identitat d'altres caçadors a la zona
EL PERIÒDIC
OLIANA

Periodic
Imatge d'isards a la muntanya. Foto: ANA

Un caçador furtiu d'isard, va ser enxampat a Oliana pels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya el passat 11 de setembre. El caçador duia una arma estrictament prohibida.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del govern català va informar que s'està investigant per trobar la identitat d'altres caçadors que l'acompanyaven juntament amb el cos de Banders d'Andorra; ara bé, ahir a mitja tarda, un cop difós el comunicat de la Generalitat de Catalunya, el Govern d'Andorra va voler puntualitzar que el cos de Banders només va ser informat de la detenció, però que no estan participant en la investigació.

Els Agents Rurals han incrementat aquesta setmana les inspeccions per detectar i denunciar el furtivisme sobre els ungulats salvatges, especialment sobre els trofeus de mascles d'isard i de cérvol. Precisament, coincidint amb la Setmana de caça de l'isard a Andorra han posat en marxa un operatiu de vigilància transfronterera per poder exercir més control.

La utilització d'armes prohibides per la Llei de caça, la Llei de protecció dels animals i el Reglament d'armes pot comportar sancions administratives de fins a 60.000 euros i la retirada de la llicència de caça per un període de dos a cinc anys.

La caça furtiva i la tinença o utilització d'armes prohibides també estan tipificades com a delicte al Codi Penal i són castigades amb penes de fins a 3 anys de presó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT