PUBLICITAT

La Massana debatrà sobre el senderisme i l'ecoturisme

  • Es parlarà dels models de gestió a la muntanya per desestacionalitzar
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Vall de Sorteny, en una imatge d'arxiu Foto: ÀLEX LARA

El Comú de la Massana i l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, IDAPA, organitzen conjuntament les jornades Experiències en gestió de camins, mobilitat i turisme a l'Alt Urgell i Andorra. El tret de sortida de les sessions serà demà dijous, 20 de setembre, amb temes relacionats amb el senderisme en els models turístics pirinencs. La sessió es farà al Teatre Les Fontetes i és oberta i gratuïta per a tothom.

Aquesta tercera edició de les jornades se centra en dos àmbits, segons van explicar els organitzadors. D'una banda, en el coneixement detallat dels models de gestió existents a les diferents comarques de muntanya –en aquest cas, l'escollida és l'Alt Urgell– i de l'altra, en un viatge a Andorra, després d'haver fet en anys anteriors una aproximació als models de Suïssa i del Trentino.

Aquest desplaçament sobre el terreny, en concret al Comú de la Massana, tindrà lloc entre el 20 i el 22 de setembre i servirà perquè els participants coneguin in situ les estratègies de promoció del senderisme que porten a terme els diferents comuns i el govern del país veí. Així, està previst conèixer els plans de gestió dels espais protegits andorrans i diferents exemples de condicionament i creació de rutes dels diferents comuns del Principat.

El director de l'IDAPA, Pere Porta, va animar a tots els agents turístics a participar en aquesta sessió ja que «amb la implicació del sector públic i privat podem aconseguir que el senderisme sigui una eina de desenvolupament econòmic».

Per la seva banda, la consellera de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jael Pozo, va assegurar que «en un moment en què tenim l'objectiu de desestacionalitzar, la cerca del turisme de natura és una de les nostres línies de treball». Les darreres xifres les xifres mostren una clara tendència a l'alça de l'ecoturisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT