PUBLICITAT

Albós examina el circuit de la crono: «Avui es farà molt dur»

  • Surt a les 13.32h per fer front els 45,7km i els tres murs, curts però intensos, del traçat
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

David Albós va utilitzar el dia d'ahir per perfilar detalls. Detalls que no tenia encara controlats del circuit de la crono del Campionat del Món que avui disputa a Limburg (Holanda), entre les localitats de Heerlen i Valkenburg. 45,7 quilòmetres de pla holandès, és a dir, amb murs. Tres en concret que fan que la contrarellotge es converteixi en exigent, com no podia ser d'altra manera en un Mundial. «Es farà molt dur», va dir ahir el ciclista de Llorts. L'andorrà sortirà avui a les 13.32h en segona posició i amb el dorsal 57.

«L'hem pogut examinar al complert i és un circuit molt dur», va manifestar ahir el ciclista, que assegurava també que el mur Cauberg, el més conegut i mediàtic, «no és el més exigent». Aquest té una mica més d'un quilòmetre «i un tram al 12%, però que es passa ràpid», segons Albós, però el primer mur de la crono «és duríssim»: «He intentat pujar a plat i m'he donat compte que si ho faig a fons puc arribar molt just». Així doncs, Albós sortirà amb força però pensant en regular en aquestes zones on es demana tenir cap i cames. El famós Cauberg, on finalitza la clàssica de primavera Amstel Gold Race, serà l'última pujada del dia, just a tres quilòmetres del final. «Una vegada superat, tot a pla i a fons a meta». Albós correrà amb un plat de 54 dents i 11-25 de pinyons.

58 PARTICIPANTS / Són 58 els participants. Albós sortirà dos minuts després de l'home que obrirà la prova, l'equatorià Segundo Navarrete. Després de l'andorrà prendran la sortida Elchin Asadov, d'Azerbaidjan, i el xilè Carlos Oyarzun. Albós va manifestar ahir que un dels perills era controlar el xilè, ja que Oyarzun es va proclamar campió de la Volta a la Província de València-Trofeu Diputació tot just fa una setmana, demostrant un gran estat de forma. Passada gairebé una hora des de la sortida d'Albós, prendran part els favorits a l'or: Alberto Contador a les 15.22h. Tony Martin, l'últim, a les 15.24h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT