PUBLICITAT

El menjador social del Casal Calones d'Andorra la Vella atén 45 persones en cinc mesos

  • La despesa generada en aquests cinc mesos la xifra ascendeix a 9.960 entre àpats al casal i àpats a domicili
18092012_calones
Imatge del Casal Calones del Comú d'Andorra la Vella. Foto: ANA
Des que es va posar en funcionament el menjador social del Casal Calones del Comú d'Andorra la Vella el 2 d'abril passat fins el dia 3 de setembre, s'han atès un total de 45 persones, de les quals 35 són residents legals i 10 il·legals. La majoria és de nacionalitat espanyola (22), i dels expedients atesos (37) la majoria són d'Andorra la Vella (26). Pel que fa a la despesa generada en aquests cinc mesos la xifra ascendeix a 9.960 entre àpats al Casal Calones i àpats a domicili. Aquestes xifres, a les quals ha tingut accés l'ANA, s'han conegut en el decurs de la reunió del projecte de menjador social que s'ha realitzat aquest dimarts i que ha estat presidida per la cònsol major d'Andorra la Vella i la ministra de Salut i Benestar.
45 persones -set dels quals són infants, quinze dones i 23 homes- que corresponen a 37 expedients o casos, ha atès el menjador social del Casal Calones del Comú d'Andorra la Vella durant els cinc mesos que porta en funcionament des que es va obrir el 2 d'abril d'enguany. 35 de les persones ateses són residents legals al país, i la resta (10) són il·legals. A més, 13 d'aquestes persones estan fora de la xarxa social del país. Pel que fa a la despesa generada en aquests cinc mesos la xifra ascendeix a 9.960 entre àpats al Casal Calones i àpats a domicili.

Per nacionalitats, la distribució l'encapçala l'espanyola amb 22 persones; la segueix la portuguesa amb 9 casos; la francesa amb 6; l'andorrana i la marroquina amb tres cadascuna; i l'argentina i la nord-americana amb una persona cada una.
Les xifres distribuïdes per parròquies, que corresponen al període que va des de l'inici fins al 3 de setembre, reflecteixen que 26 dels expedients corresponen a Andorra la Vella, 6 a Escaldes-Engordany, 1 a Canillo, 1 a Sant Julià de Lòria i 1 a Encamp. Els dos casos restants no tenen domicili fix.

Sobre la tipologia de família continuen sent el separats els majoritaris (19 expedients atesos). Hi ha 14 solters, 3 casats i una persona vídua. Dels separats, 4 són famílies monoparentals.

La majoria de casos (18) s'han derivat al Ministeri de Salut i Benestar. 2 dels casos s'han derivat a institucions fora del país i altres 8 no ha estat possible derivar-los a cap institució o entitat. La resta els han assumit entre Càritas i el Comú d'Andorra la Vella.

Pel que fa a la resolució final dels expedients atesos només tres han tingut una resolució negativa; 4 dels casos encara estan a l'espera de la seva resolució; i la resta (30) han tingut una resolució positiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT