PUBLICITAT

Un caçador furtiu andorrà d'isard enxampat in fraganti a Oliana

  • El cos d’Agents Rurals, en col·laboració amb el cos de Banders del Govern d’Andorra, està investigant la identitat d’altres caçadors furtius que en dies anteriors van ser vistos acompanyant-lo a la mateixa zona caçant.
18092012_isards
 Foto: ARXIU ANA

Un caçador furtiu d'isard ha estat enxampat a Oliana pels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya aquest passat 11 de setembre. Al mateix temps, els agents cerquen la identitat d'altres caçadors que l'acompanyaven. La recerca es fa amb col·laboració amb el cos de Banders d'Andorra, segon ha informat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del govern català.

Efectius del cos d’Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van interceptar in fraganti, el passat 11 de setembre, un caçador furtiu de nacionalitat andorrana després de diversos mesos d’investigació, segons ha informat aquest departament de la Generalitat de Catalunya. El furtiu duia una arma estrictament prohibida.

En aquests moments, el cos d’Agents Rurals, en col·laboració amb el cos de Banders del Govern d’Andorra, està investigant la identitat d’altres caçadors furtius que en dies anteriors van ser vistos acompanyant-lo a la mateixa zona caçant.

Els Agents Rurals han incrementat aquesta setmana les inspeccions per detectar i denunciar el furtivisme sobre els ungulats salvatges, especialment sobre els trofeus de mascles d’isard i de cérvol. Precisament, coincidint amb la Setmana de caça de l'isard a Andorra tenen en marxa un operatiu de vigilància transfronterera.

La utilització d’armes prohibides per la Llei de caça, la Llei de protecció dels animals i el Reglament d’armes pot comportar sancions administratives de fins a 60.000 euros i la retirada de la llicència de caça per un període de dos a cinc anys. La caça furtiva i la tinença o utilització d’armes prohibides també estan tipificades com a delicte al Codi Penal i són castigades amb penes de fins a 3 anys de presó.


A mitja tarda, un cop difós el comunicat de la Generalitat de Catalunya, el Govern d'Andorra ha puntualitzat que el cos de Banders només va ser informat sobre la detenció i que en cap cas participa en la investigació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT