PUBLICITAT

Camí cap a l'excel·lència

  • Peñarroya analitza l'absorció de conceptes dels jugadors, a menys de tres setmanes per iniciar la lliga
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els tècnics Peñarroya i Luque, envoltats de la plantilla del River al complet, en acabar un entrenament. Foto: ÀLEX LARA

Interessant és, com a mínim, veure com un equip evoluciona, i precisament per això estan les pretemporades, perquè els blocs de jugadors acabin funcionant com un tot en el primer partit important –el primer de la lliga, 5 d'octubre per al River, a Osca, 21,00 hores– i així ningú posa en dubte que el nou equip format per Joan Peñarroya arribi a l'excel·lència. Ha d'arribar, de facto, en tres setmanes i, mentrestant, s'hi treballa, tot i acabar tercer a la Lliga Catalana el passat cap de setmana en perdre primer contra el Barça 64-65 i vèncer després el Prat 54-71. «Les cames pesaven», assegura l'entrenador en referència als dos partits. No pot ser d'una altra manera després de dues setmanes de dobles sessions amb gran càrrega física.

És cosa de pics de forma, i ara es posen les bases d'un primer que hauria d'arribar en setmanes. «L'equip no estava preparat per competir al més alt nivell», afirma Peñarroya, «però vam tenir bons moments». Sembla, llavors, que de llums, n'hi ha. «El nostre marge de millora, però també el de la resta d'equips de la categoria, és encara enorme», diu després de reconèixer que «van fallar les cames» i que no hi havia «frescor», a més que s'han de millorar moltes coses «tàcticament».

Peñarroya lloa el treball dels seus jugadors, dels quals veu coses per millorar a nivell de joc en equip, però també detalls bons que van ser els que van buscar, precisament, per comptar amb ells per aquesta temporada. Un exemple és el nord-americà Justin Safford (13 punts i 7 rebots contra el Barça, 14 i 9 contra el Prat), del que Peñarroya diu que ja s'han pogut veure «pinzellades del que és, un jugador molt incisiu, un guanyador, que sap obrir el camp i corre molt bé el camp, amb un bon desplaçament defensiu».

EL TENDÓ ROTULIÀ DE MARESCH / Anton Maresch està sent controlat amb lupa perquè dissabte en el primer partit de la lliga catalana va rebre un cop al tendó rotulià del genoll esquerre (la seva cama de salt), on habitualment té tendència a tenir problemes el jugador austríac. Es pretén que el dolor no vagi a més i controlar una zona que podria donar problemes.

ALGUNS PARTITS DELS RIVALS / Queda clar que els partits de pretemporada no són significatius, però sí una referència per saber com evolucionen també la resta de rivals del River en la pròxima LEB Or. Així, durant els últims dies, entre d'altres resultats, destaquen la victòria del Knet contra el Càceres 81-62 del passat divendres, dissabte la del Ford Burgos contra l'Eulen de Plata 76-72, la derrota del Palencia Baloncesto amb el Blancos de Rueda d'ACB per 87-95, però la posterior victòria dels palentins sobre el Ford Burgos diumenge 82-77. Així mateix, el primer rival que tindrà el River en la lliga, el 5 d'octubre, el LOBE d'Osca, va caure 59-100 contra el Pau Orthez francès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT