PUBLICITAT

Roc Pont, Marta Pons, Júlia Padreny i Xènia Cerqueda guanyen el premi EFIM

  • L’edifici del Telecabina de Canillo ha estat l'escenari escollit pel darrer acte de les Jornades europees del patrimoni, en el qual s'ha fet l'entrega de premis a les millors imatges presentades pels joves andorrans a l’experiència fotogràfica internacional dels monuments
17092012_jlia padreny carmona - paral lels a linfinit
Fotografia de Júlia Padreny, una de les quatre guanyadores dels premis EFIM, titulada 'Paral·lels a l'infinit' . Foto: EFIM
Els guanyadors de l’edició d’aquest any dels premis a l’experiència fotogràfica internacional dels monuments (EFIM) han estat: Roc Pont, Marta Pons Armengol, Júlia Padreny Carmona i Xènia Cerqueda.  La cerimònia del lliurament de premis a les millors imatges presentades pels joves andorrans a l’EFIM s'ha celebrat aquest any al vestíbul de l’edifici del Telecabina de Canillo, coincidint amb el darrer acte de les Jornades europees del patrimoni, i en el qual també s'ha inaugurat l’exposició de les millors fotografies que s’han presentat a Andorra i a la resta de la cinquantena de països participants.
La temàtica proposada als participants d’aquest any ha estat 'Quin creus que serà el patrimoni del futur?', que implica reflexionar sobre totes les construccions que s’han fet a Andorra en un passat recent i, segons el seu parer, quines d’aquestes construccions podran assolir la categoria de bé patrimonial en un futur.
Els quatre alumnes guanyadors es reuniran amb la resta de participants d’aquest concurs a Estrasburg, durant la primera setmana del mes de desembre. La delegació andorrana tindrà l’oportunitat d’assistir a la cerimònia de lliurament de diplomes internacionals al Consell d'Europa i inaugurar l’exposició amb les fotografies guanyadores de tots els països, dinar al Consell d’Europa i participar a la recepció que tindrà lloc Palau d’Europa.
Aquest any Andorra ha participat en aquest projecte internacional amb 139 joves i amb 714 fotografies que s’inclouen en una participació internacional d’una seixantena de països de 4 continents amb un total d’uns 20.000 participants i més de 100.000 fotografies.

Les escoles amb més imatges guardonades han estat l’escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma i l’Institut espanyol, amb 10 fotografies guardonades cadascuna.
El jurat, format per fotògrafs professionals i membres del Patrimoni Cultural d’Andorra i del món de la Cultura d’Andorra, ha seleccionat 4 fotografies guanyadores i 30 fotografies finalistes d’acord amb criteris de "qualitat, originalitat, creativitat, capacitat per captar el nostre patrimoni", segons ha informat el Govern en un comunicat.
Els finalistes han estat: Isidro José Teixeira Castelo, Joan Vall Casamiquela, Maria A. Cardoso Osorio, Pau Macià Anguera, Ian Farré Vicenzi, Karen Fusté Badana, Laura Rozados López, Sara Raméntol Almeida, Claudia Fiñana Ordoñez, Joan Recasens Hernando, Joel Zapatero Hernandez, Raquel Sacramento, Andrea Machado Morais, Catarina Moreira, Catherine Navarro Sandoval, Meritxell Segovia Pérez, Adrián García, Matías Cortez, Jonathan Fuentes, Júlio Riveiro, Ferran Guillot Serra, Edith Segovia Caubet, Tània Antunes Pisco i Àlex Rispal.
L’EFIM / L’experiència fotogràfica internacional dels monumentsés un concurs fotogràfic adreçat als joves d’entre 14 a 17 anys de totes les escoles d’Andorra i que té com a objectiu donar a conèixer la riquesa del patrimoni cultural del país mitjançant la creativitat fotogràfica. Aquest projecte va ser una idea sorgida 1996 des de l’Oficina de gestió dels monuments de la Generalitat de Catalunya que va engrescar Andorra i, que juntament amb Polònia, i sota els auspicis del Consell d’Europa, es va donar el tret de sortida a una experiència que ha crescut fins a sobrepassar la cinquantena de països.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT