PUBLICITAT

Ros i Ferrer insten a vendre la 'marca Pirineu' al món en la inauguració de la cimera bilateral

  • La capital del Principat i la ciutat catalana poden buscar sinergies en termes de turisme sobretot a través de l'aeroport de Lleida-Alguaire i les seves connexions amb Andorra, en l'organització de congressos, l'intercanvi de tecnologia i recerca, però també en l'àmbit cultural amb la creació d'agendes conjuntes i la promoció dels elements comuns
17092012_rosa ros mingui
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, saluda els cònsols d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, en motiu de la celebració de la cimera bilateral entre ambues localitats. Foto: ANA / M.C.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, han inaugurat aquest dilluns al matí la primera cimera bilateral entre ambdues localitats fent una crida a treballar conjuntament per 'vendre la marca Pirineu i posar-la al mapa del món', com ha dit Ferrer. La capital del Principat i la ciutat catalana poden buscar sinergies en termes de turisme sobretot a través de l'aeroport de Lleida-Alguaire i les seves connexions amb Andorra, en l'organització de congressos, l'intercanvi de tecnologia i recerca, però també en l'àmbit cultural amb la creació d'agendes conjuntes i la promoció dels elements comuns, han apuntat Ferrer i Ros.
La relació entre Lleida i Andorra es remunta a segles enrere, amb la signatura del primer pareatge al Castell del Rei de la capital del Segrià i un veïnatge 'de tota la vida'. Així ha començat la cimera bilateral entre Andorra la Vella i Lleida la cònsol major de la capital andorrana, Rosa Ferrer, que ha apostat per vendre la marca Pirineu al món. Per fer-ho, considera que Andorra la Vella com a capital del Principat 'hi pot fer molt' i encara més amb el suport 'dels nostres veïns de Lleida'.

Es tracta doncs, com ha dit la cònsol i ha remarcat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, de buscar 'oportunitats de col·laboració' per als ciutadans de les dues ciutats i dels dos països. Una col·laboració en la qual hi té un paper important l'aeroport d'Alguaire que, segons Ros, 'si només fos aeroport de referència d'Andorra ja es justificaria'. 

Tot i així, Ros ha apuntat que cal millorar les connexions tant des de l'aeroport com des de les dues ciutats, ja sigui a través de l'alta velocitat, per carretera o amb l'heliport. I és que, segons l'alcalde de Lleida, aquesta infraestructura serveix per al turisme d'Andorra però també dóna servei a tot el Pirineu.

Respecte a la posada en marxa de l'aeroport de la Seu i de l'acollida de vols de fora de l'espai Schengen, Ros ha manifestat que aportaria una 'pluralitat d'infraestructures' i, per tant, 'a més oferta, més oportunitats'. De la mateixa manera, el paer en cap ha indicat que considera positiu que totes les pistes d'esquí del Pirineu estiguin en funcionament ja que augmenta l'atractiu turístic de tota la zona. 

Amb tot, la cònsol d'Andorra la Vella ha reiterat que la col·laboració no es pot centrar únicament en l'intercanvi de turistes a les estacions d'esquí sinó que cal aprofundir en l'àmbit cultural per exemple amb la creació d'agendes conjuntes, l'impuls conjunt dels parcs nacionals com el d'Aigüestortes o la Vall del Madriu, o els fallaires de la Vall de Boí i d'Andorra la Vella, entre altres. 'Com més oferta, millor. Més atractius serem per als diferents públics', ha afegit. 

Altres aspectes on es poden trobar sinergies són en l'organització de congressos, l'intercavi tecnològic, l'atracció d'inversions per al desenvolupament empresarial o la possible creació d'una càtedra de comerç a Andorra amb l'ajuda de les cambres d'ambdues poblacions. 

Tot això, segons Ferrer, s'ha d'impulsar des de les bases locals perquè compten amb el 'caliu dels ciutadans i poden ser més àgils', ja que es necessita menys protocol que a nivell estatal de Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT