PUBLICITAT

Javier Balmaseda, Samanta Bosque i Fiona Morrison són els tres artistes seleccionats per a la Biennal de Venècia

  • Perier ha indicat que tots els membres del jurat es van posar de seguida d'acord en la tria
  • Els tres projectes finalistes tenen la vida i el pas del temps com a temàtica en comú, però "cadascun té la seva especificitat i originalitat"
17092012_biennal2
El ministre de Cultura, Albert Esteve, i el comissari de la Biennal, Henry Perier, en roda de premsa. Foto: ANA/ Marta Tort
El jurat encarregat de triar els artistes que representaran Andorra a la propera edició de la Biennal de Venècia, encapçalat pel comissari Henry Perier, ja ha fet públic el seu veredictes. Els artistes seleccionats són finalment tres: Xavier Balmaseda, Samanta Bosque i Fiona Morrison. Perier ha indicat que tots els membres del jurat es van posar de seguida d'acord en la tria, i que els tres projectes finalistes tenen la vida i el pas del temps com a temàtica en comú però que cadascun té la seva especificitat i originalitat. De l'obra de Balmaseda n'ha destacat que 'és el projecte de la seva vida', mentre que el de Bosque, 'molt contemporani pel fet d'utilitzar telèfons mòbils', el van veure el mateix divendres, quan ja en tenien dos de preseleccionats, i els va impactar tant 'que no podíem deixar-lo sense triar'. Pel que fa al de Morrison, Perier ha remarcat que es tracta d'una creació molt interessant sobre la natura, que barreja una història personal sobre la seva àvia i la néta d'aquesta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT