El River supera el Prat i acaba tercer en la Lliga Catalana

LLEIDA

Farfan en tasques defensives davant Guillem Vives, en el partit pel tercer lloc d'ahir al pavelló Barris Nord. Foto: FCBQ

Amb només 12 hores de descans respecte a la derrota de dissabte davant el Barça B en les semifinals i sense temps per analitzar les errades i refer-se moralment, el River Andorra va derrotar ahir el Prat en el partit pel tercer lloc de la Lliga Catalana LEB, disputada aquest cap de setmana al pavelló Barris Nord de Lleida.

La victòria d'ahir destaca perquè es va aconseguir donant més minuts de l'habitual minuts ajugadors com Farfan –17 minuts– o Cinto Gabriel –9, el que menys va jugar– i tots van anotar almenys dos punts, destacant Safford amb 14, Flis i Wright amb 12 i Blanch amb 10, mentre que l'austríac Anton Maresch –un dels destacats en el partit de dissabte– es va quedar a la banqueta.

El primer quart va estar marcat per les anades i vingudes, amb intercanvi de cistelles i també d'alguna que altra imprecisió típica de pretemporada que va acabar amb el River un per sota (20-19) però la dinàmica va canviar abans del descans amb més ritme, més intensitat defensiva i sotmetent l'atac a la direcció de Dani Pérez i l'encert en el tir del màxim anotador del River Safford i el seu segon, Schreiner.

Al final del segon periode la renda ja era d'onze punts per als andorrans (30-41), que en la represa, amb un joc no tan fluït, es va disminuir lleugerament també gràcies a la ineficàcia del Prat, que amb els mateixos problemes de constància va passar d'amenaçar l'avantatge del River a acabar vorejant la franja dels deu d'avantatge (46-54).

Quedava tot per decidir en el quart periode i va aparèixer el River de la temporada passada, el que tants partits va remuntar en la recta final per acabar proclamant-se campió de la Leb Plata. El domini sota la cistella i una bona tasca de tot l'equip, sobretot en defensa, feien evident la diferència de categoria entre un i l'altre. La diferència a l'electrònic va acabar rondant els 20 punts i el final va ser plàcid. 54-71 per al River però hi ha molt a millorar, tot i que també temps, ja que la Leb Or arrenca el 5 d'octubre. H