PUBLICITAT

El món a taula

  • Ordino congrega 410 comensals per degustar una cuina més internacional
GLÒRIA GURDÓ
ORDINO

Periodic
Els locals d'Ordino Studios, plens a vessar, ahir. Els comensals hi degusten els plats de la Mostra. Foto: ÀLEX LARA

El local d'Ordino Studios va congregar ahir 410 comensals per degustar una cuina més internacional. I és que fa un parell d'anys, la proposta de la Mostra Gastronòmica d'Andorra va començar a apostar per obrir-se al món i ampliar l'oferta amb la participació de restaurants que ofereixen una cuina més eclèctica, quan no especialitzada en el producte asiàtic. Una vintena de restaurants del país, més un de la Cerdanya, van fer vibrar les papil·les gustatives dels assistents a l'esdeveniment, que van pagar 38 euros per un àpat degustació més que copiós.

Entre el públic, pocs van poder afirmar que havien tastat la totalitat dels 34 plats proposats, més els formatges, els postres i el pa. Sigui com sigui, però, els restauradors satisfets no van fer curt, i si l'organització els havia encomanat una norantena de racions, molts van acudir a la cita força més preparats, per servir-ne moltes més. Un tomb per tots els estands, va ser suficient per fer els comptes, i en realitat, les dues terceres parts dels participants, van servir entre 120 i 200 racions i la totalitat va manifestar estar satisfet de la seva actuació i de la resposta dels comensals a la Mostra.

30% de turistes

Les anades i vingudes de les més de 400 persones que es desplaçaven cap a una o altra banda de l'espai adequat per a l'ocasió, van ser ordenades i tothom va poder provar les menges i fins i tot, repetir. El cònsol d'Ordino, Bonaventura Espot, també es va felicitar de l'èxit d'aquesta 21a edició i va reconèixer, però, que «seria difícil encabir més comensals i més restauradors en l'espai que tenim». Espot va agrair a Ordino Studios que cedeixi els locals per a la mostra, recalcant que «el fet de fer-la en un lloc tancat també ens assegura que no es desllueixi per culpa del mal temps».

A tot això, el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, va afegir que la Mostra és «un esdeveniment molt consolidat que funciona molt bé gràcies al boca a orella». I va remarcar que el 30% dels comensals eren turistes que «es troben entre nosaltres i s'assabenten de l'esdeveniment, tret dels que ja fa uns quants anys que no se'l perden i tornen aquests dies per repetir l'experiència». Gabriel també va afegir que considera un encert obrir la Mostra a la cuina internacional per donar més opcions als comensals i «no tancar-nos en una sola cuina, per bona que sigui». En quant al preu de l'àpat va considerar que si «les sensacions són bones, la gent no es recorda tant del preu com del que ha menjat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT