PUBLICITAT

El pedal, l'alternativa al motor

  • Més de 300 ciclistes circulen per la Massana i recorden les normes de circulació per conviure amb els altres vehicles
  • Baró apunta que es podrien organitzar més pedalades populars
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Una marea sobre rodes envaeix, ahir, un tram de la CG3. Foto: ANA / M. C.

La 8a edició de la bicicletada organitzada pel centre Andorra Sostenible va aplegar més de 300 persones, una xifra que supera les inscripcions de l'any passat quan es van quedar entre 250 i 300, segons va explicar el coordinador del centre, Javier Gómez. Així, s'ha complert, en part, l'objectiu dels organitzadors d'incrementar la participació perquè els ciutadans s'adonin que la bicicleta «és una alternativa de transport molt fàcil, especialment els dies festius, però també per al dia a dia», va indicar Gómez. L'acte s'inclou dins la setmana de la mobilitat sostenible i segura que se celebra a nivell europeu i dins la qual s'organitzen activitats per conscienciar a la ciutadania. Davant l'alta participació i la implicació de comerciants, restauradors, joves voluntaris i, en general, de tota la parròquia de la Massana, el cònsol major, David Baró, també va celebrar l'èxit de la bicicletada i va augurat que es podria organitzar més d'un cop a l'any.

A part de la pedalada i el recorregut pel nucli urbà de la Massana, també es va realitzar un taller bàsic de mecànica de la bicicleta per conèixer el manteniment del vehicle, una demostració de bike trial per descobrir la seva vessant més lúdica i un sorteig amb lots de regals i una bicicleta. A més, es va aprofitar per explicar les normes bàsiques de circulació per als ciclistes i les normes per a la cohabitació entre vehicles, vianants i bicicletes.

Amb aquestes jornades festives, va destacar Gómez, s'aconsegueix crear una «consciència col·lectiva» i implicar tots els membres de la família per fer-los adonar de la necessitat de conservar el medi ambient i d'optar per una mobilitat sostenible.

Volem més bicicletades

Per la seva part, Baró va celebrat la bona acollida de la diada i que els comerços i empresaris de la parròquia s'hi haguessin «bolcat». Baró va considerar que es tracta d'una bona iniciativa i, tenint en compte l'èxit de la jornada, va manifestar que «caldrà treballar conjuntament per repetir». I és que, segons el cònsol massanenc, es fa cada any però es podria fer diverses vegades doncs «tenim el país per fer-ho, les carreteres, i veiem que hi ha una gran resposta de ciutadans que volen fer aquest tipus d'activitats».

Pel que fa als projectes de mobilitat de la parròquia, Baró va recordar que la Massana ja té un projecte pilot per separar ciclistes, cotxes i motos a la carretera i, va afirmar que quan calgui fer ampliacions o remodelacions es buscaran espais «perquè hi hagi convivència entre tots els usuaris», va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT