Derrota sobre la botzina

• Un River verd no sap gestionar el mínim avantatge contra el Barça B i cau amb un triple en l'últim segon
LLEIDA

Peñarroya (d'esquenes) observa la feina dels seus jugadors en defensa en el partit d'ahir entre el River i el Barça B al pavelló Barris Nord de Lleida. Foto: FCB

El River Andorra va començar la temporada 2012-2013 perdent un partit que tenia guanyat. La semifinal de la Lliga Catalana se li va ennuegar contra el Barça B, en un partit igualadíssim que es va resoldre amb un triple sobre la botzina del jove talent Josep Pérez quan el conjunt de Peñarroya dominava per dos punts i no havia sabut sentenciar.

El primer, segon i tercer quart van ser pràcticament la mateixa història: dos equips amb falta de ritme en plena pretemporada,cames pesades dels jugadors, amb les defenses imposant-se als atacs, com així indica el baix marcador i sobretot, igualtat: 15-14 els primers deu minuts, 28-29 al descans i 47-45 per al River abans d'encarar el darrer periode.

L'últim minut de partit va resumir el que havia passat fins llavors.El River va entrar amb un avantatge d'un punt i amb possessió de pilota. Devin Wright va ser objecte de falta personal i va ficar un dels dos tirs lliures per fer pujar el 63-61. El Barça, dos per sota, va perllongar la possessió fins que a falta de 14 segons va empatar a 63. Era el torn del River i Dani Pérez va ser objecte de nou d'una falta personal quan faltaven set segons. Va ficar el primer i va fallar el segon, però ell mateix es va fer amb el rebot i de nou li van fer personal. Increïble però cert: en cinc segons que faltaven va ficar el primer però va fallar de nou el segon, el Barça va guanyar en el rebot, va anar a l'atac a la desesperada i Pérez, amb un estrany tir en bomba no va fallar des de més enllà de la línia de triples. Adéu a la final i al primer títol de la nova aventura a la Leb Or.

Joan Peñarroya va ser crític però comprensiu a l'acabament del matx. «Teníem el partit guanyat però no hem sabut gestionar la renda», va llegir per concloure: «És un partit per aprendre. Estem encara molt verds, queda molta feina per fer però encara tenim temps per posar-nos a punt». Les causes de la derrota són senzilles, segons va argumentar el tècnic del River: «Hem jugat malament quan estàvem en bonus, amb pèrdues de pilota i sobretot, errades en el tir lliure». Els llençaments des del perímetre de Dani Pérez van desencadenar la derrota en un partit en què van destacar per al River Maresch amb 12 punts, Safford amb 13 punts i 7 rebots i Hampl amb 10 i 6.

Avui el River juga a les 10.15 hores contra el Prat Joventut, que va perdre davant l'equip amfitrió 79-58. La final, Força Lleida-Barça B, a les 12.00 hores.