PUBLICITAT

Vinyes imposa el seu ritme a Astúries i guanya l'Europeu

  • L'andorrà guanya també en 2RM, categoria en la qual porta un sis de sis
EL PERIÒDIC
OVIEDO

Periodic
El Suzuki de Vinyes, en un revolt tancat al ral·li Príncep d'Astúries, ahir. Foto: FOTOESPORT

Ni els problemes mecànics, ni els intèrfons per comunicar-se amb el seu copilot Jordi Mercader, ni tan sols els cotxes amb més potència van poder amb Joan Vinyes (Suzuki Swift S1600). El pilot andorrà va imposar un ritme frenètic en el ral·li Príncep d'Astúries puntuable per al Campionat d'Espanya d'asfalt fins el punt que va guanyar sense problemes en la categoria de dues rodes motrius (2RM) per sumar ja un sis de sis en el calendari d'aquest any i fer-se encara més líder, tenint en compte que aquesta carrera té un coeficient d'1,5 i no d'1, com acostuma a ser habitual.

El que més va sorprendre és que Vinyes també va ser el més ràpid en el Campionat d'Europa –en el qual els cotxes han d'estar homologats per la FIA i tant els Porsche com els S2000 no ho són– i el va guanyar per primera vegada en la seva trajectòria. Una cursa, per tant, impressionant perquè en l'absolut va finalitzar en la quarta posició, per la qual cosa es manté tercer en la classificació general a menys de deu punts d'Alberto Hevia i a menys de vint del líder, Miguel Fuster.

L'excel·lent actuació no vol dir que fos un camí de roses. L'intèrfon de comunicació amb Mercader li va fallar per moments i a sobre va haver de sobreposar-se a un problema mecànic als primers trams de la carrera que li feien perdre algun segon. Aquest problema va fer que a l'Europeu anés segon fins que el líder, el txec Antonin Tlustak, va sortir de la carretera en un revolt –va matar un espectador– i va abandonar. Llavors tot va ser més fàcil fins el final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT