PUBLICITAT

Dos homes resulten ferits molt greus en un accident a Arcalís

  • El vehicle en què viatjaven va precipitar-se per un barranc fins al tram inferior de la carretera
EL PERIÒDIC
ORDINO / BARCELONA

Periodic
Testimonis de l'accident observen el rescat de les víctimes des d'on s'havia precipitat el vehicle, i a la dreta un dels accidentats és traslladat a l'helicòpter per ser evacuat, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Dos homes van resultar ferits de molta gravetat ahir en un accident de trànsit. Els fets van passar a la carretera d'Arcalís quan el vehicle va sortir de la calçada per motius que encara es desconeixen i va precipitar-se pel talús del marge fins a la barana del tram inferior de la mateixa via, segons van assenyalar des del Servei de Policia. Els dos ferits eren turistes, de nacionalitat espanyola i de 25 i 26 anys, i després de ser atesos a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell van haver de ser traslladats a hospitals catalans.

L'accident va tenir lloc quan faltaven uns minuts per a dos quarts d'una del migdia, a la carretera CS-380, al quilòmetre 24,5, baixant de la Coma d'Arcalís. En aquest punt, el Porsche 993, amb matrícula espanyola, va sortir de la carretera i va saltar pel talús fins al tram inferior de la via. Encara que es desconeixen les possibles causes de l'accident, alguns testimonis apuntaven un problema mecànic i valoraven que no es tractava d'un excés de velocitat. Els joves ferits participaven en una concentració de Porsche que es celebrava ahir al Principat.

Com a conseqüència de l'accident, els dos ocupants del vehicle –el conductor d'origen rus, de 25 anys i nacionalitat espanyola, i l'acompanyant, de 26 anys i també nacionalitat espanyola– van patir un traumatisme cranioencefàlic sever. Tots dos van ser evacuats amb helicòpter i traslladats a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on van ser atesos en primera instància.

A primera hora de la tarda van ser traslladats a centres hospitalaris catalans. Un a la Vall d'Hebron, on ahir al vespre estava ingressat a la Unitat de Cures Intesives (UCI) amb pronòstic «molt greu», segons van informar des del centre barceloní, i estable. L'altre, va ser traslladat a l'Hospital Taulí de Sabadell. Des d'aquest centre van informar que el ferit també es trobava molt greu, ingressat a la UCI i els metges n'esperaven l'evolució per practicar-li proves diagnòstiques a partir del dia d'avui.

ELS SERVEIS ANDORRANS / Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar efectius de Bombers i Policia, a més dels serveis mèdics. L'avís de l'accident es va rebre minuts abans de dos quarts d'una del migdia, i es van activar els diferents protocols. D'entrada es van mobilitzar, per part dels bombers, un camió i una ambulància des de la caserna de la Massana, i un segon camió des de Santa Coloma, preveient que els ocupants del vehicle podien estar atrapats i fos necessària una excarceració –que finalment no es va haver de fer. Els serveis mèdics s'hi van desplaçar amb helicòpter per fer l'evacuació dels ferits amb rapidesa i evitar les corbes. La Policia va iniciar les investigacions pertinents per determinar les causes de l'accident i com s'havia produït el sinistre.

D'altra banda, els bombers, que van assistir en el rescat de les víctimes i van encarregar-se de la neteja de la calçada un cop evacuades, també van ajudar en l'accident d'un motorista a França, prop de la frontera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT