PUBLICITAT

La setmana de l'isard arrenca amb 367 caçadors

  • De 568 d'isards inclosos al pla de caça se'n permet sacrificar el 15,35%.
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un bander escruta l'horitzó durant la setmana. Foto: EL PERIÒDIC

La setmana de l'isard comença avui amb 367 caçadors que podran caçar 87 isards, segons les anelles previstes per a la setmana de cacera que tancarà el proper 23 de setembre. Els caçadors es repartiran en 40 colles que podran fer 67 captures directes, mentre que les 20 restants es van sortejar entre tots el caçadors participants. Segons informa Govern, cada grup de cinc caçadors podrà obtenir una captura. Per parròquies, la de la Massana és la que té més colles amb 85 caçadors; segueix Encamp amb 68; Escaldes-Engordany amb 55; Andorra la Vella amb 49; Ordino amb 38; Canillo amb 37 i Sant Julià de Lòria amb 34. La represa de la Setmana de l'isard es deu a «l'evolució positiva de la població d'isards que reafirma la decisió de no efectuar cap pla de caça». El nombre d'espècimens comptats representa un increment de la cabana del 38,19% en relació amb la del 2011, any en que es va suspendre la Setmana de cacera per considerar que els 411 animals comptats eren massa pocs.

Recordem que es va estimar que la cabana era molt reduïda després de ser afectada pel pestivirus. D'altra banda, Govern estableix el pla de caça de la present temporada al vedat de caça d'Enclar. En total s'han recomptat 866 isards a tot el territori del Principat. Els recomptes generals d'isards realitzats fora dels vedats es van fer del 25 de juliol al 9 d'agost passats. El resultat va ser 361 isards amb 56 cabrits --un 15.51% de la població--. Pel que fa als recomptes efectuats en els vedats de caça de Sorteny, de Xixerella i de la Vall de Ransol els mesos de juny i juliol, el total va ser de 207 isards, dels quals 53 eren cabrits.

Els recomptes fets al vedat de caça d'Enclar durant els mesos de maig, juny i juliol d'aquest any aboquen una població de 298 isards i 60 cabrits. Per tant, el total d'isards que es te en compte pel pla de caça és de 568 exemplars, enfront els 411 de l'any passat. Respecte l'any 2011, la població fora dels vedats va augmentar un 42.12%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT