PUBLICITAT

350.000 euros destinats a organismes internacionals

  • El funcionament amb dotzenes ha requerit una dotació d'urgència
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Butlletí Oficial del Principat d'Andor- ra (BOPA) emès aquest dimecres inclou una llei de suplement de crèdit per fer front al pagament de les quotes obligatòries per a l'exercici 2010 a diversos organismes internacionals dels quals Andorra és membre, dotació que va ser presentada amb caràcter d'"urgència i necessitat", justificada per "l'obligació del Principat d'Andorra davant d'aquests organismes internacionals en el moment d'adherir-s'hi". En aquest sentit, malgrat l'activació de les dotzenes parts, el Govern no disposava dels crèdits suficients per fer front a tots els pagaments a efectuar durant el primer semestre de l'any, motiu pel qual va sol.licitar "un import de 364.574,80 euros, que correspon a les dotzenes parts del juliol al desembre en concepte de les quotes obligatòries".

El Govern va remarcar que el percentatge a pagar depèn de "diverses variables, com per exemple la renda per càpita o el nombre d'habitants", al mateix temps que en la majoria dels casos l'aportació s'efectua en un pagament anual, "encara que en el cas de certs organismes com ara l'Organització de les Nacions Unides es pot fraccionar en diversos pagaments". Tot i que el Projecte de llei de Pressupost per al 2010 preveia la dotació pressupostària per fer front al pagament de les quotes, la no aprovació dels comptes i el funcionament amb dotzenes obliguen finalment a reservar aquests diners.

DIVERSOS ORGANISMES
Entre els organismes a què aniran destinats els 364.574 euros, hi ha el Consell d'Europa-- per un import de 120.903 euros--, l'Organització Internacional de la Francofonia --50.870 euros--, l'OMC --10.817 euros--, la Unesco --8.266 euros--, la Conferència Iberoamericana --2.958 euros-- i l'Acadèmia de Dret Internacional de l'Haia --2.500 euros. També hi ha previstes altres partides a representacions derivades de les relacions institucionals i els afers europeus, els afers generals bilaterals i consular o els afers generals com ara de cooperació.

Segons el BOPA, "l'endeutament es cancel.larà per un import de 364.574,80 euros el mes de desembre d'aquest any, quan el Govern disposi de tots els crèdits per dotzenes parts de l'exercici 2009". La manca de pressupost haurà condicionat, doncs, el pagament aquest any dels compromisos de representació d'Andorra al món, fent avançar una partida indispensable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT