PUBLICITAT

A escena el nou River

  • Tornen les jornades farcides d'esport amb un també destacable Catalunya-Andorra de rugbi a Montjuïc
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'entrenament d'ahir del River. Foto: ÀLEX LARA

Els caps de setmana amb jornades de competicions esportives interminables comencen a aparèixer ja a mitjan de setembre. Avui es reprenen els ral·lis de l'Espanyol, el River surt a escena per disputar la Lliga Catalana, els Isards viuran una festa del rugbi a Montuïc amb un amistós contra Catalunya, hi ha Nacional de curses de muntanya i en joc els títols de Supercopa de futbol i futbol sala. Dos dies de frenesí.

El River Andorra compta des de dijous amb la plantilla al complert, inclosos els austríacs Anton Maresch i Thomas Schreiner després de disputar el Preeuropeu. Joan Peñarroya beneir ahir la seva arribada en assegurar: «Estic content perquè ja estem tots. Cansats, però amb salut». Perquè fins a dia d'avui la càrrega física dels jugadors és considerable i per contra gairebé no s'ha treballat l'aspecte tàctic. El partit, segons el tècnic, «arriba d'hora», tot i això el nou capità de l'equip, Pablo Sánchez, va assegurar: «Que ningú pensi que és un amistós. Volem guanyar i conquerir el primer títol de la temporada».

El partit,a Lleida, serà contra un vell conegut de la Leb Plata, el Barça B i serà la semifinal (20.30h); abans, Lleida-Prat i els dos guanyadors jugaran la final diumenge a les 12.00h.

L'amistós que es jugar cada any abans de l'inici del curs entre Andorra i Catalunya tindrà aquesta vegada unes connotacions especials. El partit es disputarà a l'Estadi de Montjuïc a les 18.00 hores, suposarà l'estrena de Philipppe Filiatre i estarà emmarcat en una diada de festa catalanoandorrana, amb uns teloners de luxe com són l'USAP i el Tolosa. Al matí serà el torn de l'escola de rugbi de la FAR, també partícep.

Mentre el Principat viu un intens cap de setmana de motor amb un Ral·li d'Andorra que apunta maneres en la 41a edició, amb una xifra que frega rècord de participació (71 equips) i un recorregut novedós i espectacular per tot el país, a Astúries es reprèn la competició en el Campionat d'Espanya de l'especialitat amb dos noms propis que representaran la parròquia tricolor: Joan Carchat i Joan Vinyes.

Carchat es mostra ansiós per comprovar com respondrà el seu Porsche GT3 després de l'última jornada de proves feta abans que es lesionés: «Sense cap mena de dubte, l'incident va trastocar tot el pla de treball que havíem plantejat pel Ferrol. Havíem treballat en diverses parts del cotxe, sobretot suspensions, per millorar el seu rendiment i poder apropar-nos als més ràpids. Al Príncep d'Astúries veurem si anem en la direcció encertada.

Vinyes afronta la prova amb la tranquil·litat de liderar amb autoritat la Copa d'Espanya de 2RM, amb cinc triomfs acumulats. «És una prova en la qual la puntuació s'augmenta amb un coeficient 1,5 i això sempre és una motivació extra. Seguirem al scratch per si els rivals que en bona lògica ens han de superar fallen». La climatologia i l'asfalt són els principals enemics.

La Travessa de Canillo puntuable per a la Copa d'Andorra es disputa avui (9.00 hores) en un recorregut circular de 20km, en el qual la cota mínima se situa als 1.450 metres i la màxima als 2080, amb un desnivell positiu d'uns 1500.

Per part de la FAM hi serà tot l'equip excepte Marc Casal, lesionat. El seu germà Òscar torna després de fer la Kinabalu d'Àsia, Joan Valls, tercer en la classificació, lluitarà per aspirar a més i els germans Teixidó hi seran també per preparar la Vertical de Copa del Món a Suïssa.

Els sub-18 Guillem Colell, Noam Goldin i Aurea Domínguez i el sub-15 Roger Colell disputen avui la segona prova de la Copa Catalana a Alpicat i en pitch and putt hi ha el primer torneig social pares i fills a l'Ordino Golf club de la Cortinada (10.00h).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT