PUBLICITAT

Call ha de repetir l'avantprojecte incomplert de l'Estadi Nacional

  • No havia inclòs la llum, la coberta de la grada i no garantia de que el VPC pogués jugar
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La graderia i part del terreny de joc del Camp del Consell, ahir. Foto: ÀLEX LARA

L'avantprojecte de l'Estadi Nacional que l'arquitecte guanyador, Julià Call, va fer arran de la reunió entre Federació Andorrana de Rugbi, la de futbol i Govern a finals del juliol, s'haurà de tornar a repetir perquè l'inicial no complia l'acordat per escrit.

El plec de bases, en termes generals, exigia que amb un pressupost total d'un màxim de 3,5 milions d'euros s'havia de construir la instal·lació sense que això impedís al VPC i la selecció de rugbi jugar els partits oficials. La proposta de Call complia amb aquests requisits en una primera fase d'un projecte que atenia a una graderia lateral de 3.000 espectadors coberta –en la banda de l'Alay i el Poliesportiu d'Andorra– a més dels dos gols i enlloc de l'actual que hi ha en la banda nord-est, el desplaçament del terreny de joc,diverses sales com vestidors, gimnàs, sala de premsa, d'altres tècniques, una pasarel·la de sortida d'emergència a la banda del riu Valira i una entrada principal provisional que hi haurà a la Baixada del Molí.

De tot això Call no va incloure en l'avantprojecte detalls d'importància com la llum i la coberta de la graderia perquè el pressupost que manegava era insuficient per complir-ho tot i tampoc no garantia que el rugbi pogués jugar-hi mentre es feien les obres.

Segons va explicar ahir a aquest rotatiu el secretari d'Esports d'Estat, Jordi Cerqueda, tot «està ja solucionat», al menys a nivell verbal. Call ha de tornar a fer l'avantprojecte perquè en el que havia fet no complia amb els requisits exigits al plec de bases que sí complia quan va presentar el seu projecte, finalment guanyador del concurs d'idees. Cerqueda va matisar que el pressupost de 3,5 milions d'euros «es mantindrà» i que en el nou avantprojecte s'inclourà tant la llum, com la coberta de la graderia com la garantia de que el VPC podrà jugar els partits de Lliga sense d'haver de recórrer a un altre camp. «Potser no es fa tot i enlloc de fer quatre o sis vestidors en fem dos, però seran detalls sense gaire importància. Tot allò que és essencial estarà fet».

Tot això comporta un retard d'unes dues o tres setmanes en l'inici de les obres ja que encara s'està a l'espera de l'avantprojecte per licitar i començar les obres de la instal·lació, cap a principis del 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT