PUBLICITAT

Patrimoni Natural investiga l'aparició de 550 truites mortes al riu d'Arinsal

  • Els resultats previs de l’anàlisi de les mostres recollides el dia del vessament no han permès concloure quin era el producte origen de la mortalitat
truita
Trita morta a al riu Valira l'estiu de 2011. Foto: ÀLEX LARA
Patrimoni Natural està inspeccionant el riu d’Arinsal a l’alçada del pont de Palomer després que hagin estat comptabilitzades fins a 550 truites mortes de mida compresa entre 4 i 26 centímetres. El Govern ha informat a través d'un comunicat que dimarts, a les deu de la nit, es va rebre l’avís i es va activar el protocol de vessaments establert entre els diferents departaments del Govern (Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Medi Ambient, Bombers, Banders, i Patrimoni Natural). En aquest sentit, es va constatar l’absència d’hidrocarburs a l’aigua i en l’estudi visual dels peixos morts i es va constatar que la mortalitat havia estat per asfíxia.
Els representants dels diferents cossos van realitzar preses de mostres d’aigua que es van trametre al Laboratori Central de Sanitat Pública. Els resultats previs de l’anàlisi de les mostres recollides el dia del vessament no van permetre concloure quin era el producte origen de la mortalitat.

El Departament de Patrimoni Natural va procedir dimecres a retirar els peixos morts del riu, que en aquest cas són exclusivament truites fario d’origen natural (reproducció natural). Es van retirar truites fins uns 300 metres aigües avall de la
confluència amb el riu de Pal (Erts).

Els treballs van continuar aquest dijous, després que el Departament de Patrimoni Natural i el Cos de Banders realitzessin una pesca elèctrica per determinar la zona d’afecció i l’abast de la mortalitat. Els resultats han evidenciat que la població de truites ha sofert un impacte en el riu d’Arinsal, en el tram del pont de Palomer fins a l’alçada de la confluència amb el riu de Pal a Erts, prop de 600 metres, mentre que no s’ha detectat cap nova mortalitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT