PUBLICITAT

El comerç, víctima de robatoris de mòbils d'alta gamma

  • La policia alerta als comerços d'un nou mètode utilitzat per robar mòbils
  • Els lladres, originaris de països de l’est d’Europa, aprofiten quan el dependent està fent gestions per guardar-se l’aparell original i el canvia per una maqueta de telèfon idèntica
14092012_furt
Imatge de maqueta de fals telèfon detectada, podrien però utilitzar-se d’altres marques o models. Foto: POLICIA ANDORRA
El Cos de Policia d'Andorra ha estat alertat d’un nou mètode de robatori que s'està duent a terme en els comerços del Principat, on els autors, originaris de països de l’est d’Europa, mitjançant engany furten telèfons mòbils. Els autors han actuat en diversos establiments ubicats a Andorra la Vella, els quals han fet la denúncia a la policia.

Els autors actuen com a suposats clients interessats per algun telèfon mòbil d’alta gamma i preu elevat, que l’empleat de l’establiment els mostra. "En un moment de les gestions, l’autor es guarda l’aparell original i el canvia per una maqueta de telèfon idèntica que duia guardada prèviament, donant-li aquesta a l’empleat que no s’adona del canvi, marxant posteriorment de la botiga l’individu amb la mercaderia".
La maqueta lliurada no és cap telèfon real, consistint només en una carcassa exterior amb un contrapès metàl·lic a l’interior, a l’efecte de simular el mateix pes que l’aparell original i evitar les sospites del comerciant.


La policia, doncs, alerta i aconsella als comerciants que "prenguin cura d’aquest tipus de mercaderia quan sigui mostrada als clients, per tal d’evitar aquests tipus de sostraccions", i en cas de detectar o ser víctima de fets similars comunicar-ho als nostres serveis per emprendre les accions escaients.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT