PUBLICITAT

El president del Tribunal Europeu dels Drets Humans destaca l''alta reputació' d'Andorra en aquest àmbit

  • Nicolas Bratza ha estat rebut pel cap de Govern, Toni Martí, que ha subratllat la important tasca del tribunal i el compliment de totes les sentències que arriben del mateix a Andorra
14092012_marti bratza
El cap de Govern, Toni Martí, saluda el president del Tribunal Europeu dels Drets Humans, Nicolas Bratza, durant la seva visita a Andorra. Foto: ANA / M.C.
El president del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), Nicolas Bratza, ha visitat aquest divendres Andorra per acomiadar-se de les autoritats del país i valorar la seva tasca en la defensa de la democràcia i el respecte pels drets de l'home. Bratza ha destacat l''alta reputació' del Principat en aquest àmbit, amb només dos casos pendents de resoldre, una situació que respon 'no només a la mida del país, sinó al nivell de protecció dels drets humans', ha dit. El president europeu ha estat rebut pel cap de Govern, Toni Martí, que ha subratllat la important tasca del tribunal i el compliment de totes les sentències que arriben del mateix a Andorra.
Poc abans d'acabar el seu mandat, el president del Tribunal Europeu dels Drets Humans, Nicolas Bratza, que serà substituït el 31 d'octubre per Dean Spielmann; ha visitat Andorra per acomiadar-se de les autoritats del país.

Bratza ha estat rebut pel cap de Govern, Toni Martí, i acompanyat pel vicepresident del tribunal i jutge representant d'Andorra, Josep Casadevall, i ha destacat l'important paper del Principat tot i les seves dimensions reduïdes, sobretot ara que ha d'assumir la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, ha recordat.

El responsable del TEDH ha indicat que Andorra no és un país problemàtic en relació amb els drets humans, tenint en compte que només té dos casos pendents amb el tribunal davant dels 34.000 contra països com Rússia. Un fet que ha atribuït no només a la mida del país sinó també al nivell de protecció dels drets humans.

D'altra banda, també ha destacat el paper d'Andorra en el tribunal en la figura del jutge designat pel Principat, Josep Casadevall, que ocupa la vicepresidència del TEDH.

Precisament Casadevall ha explicat que la major part de la tasca del tribunal es concentra en els casos dels grans estats de les antigues democràcies de l'est com Rússia, Romania o Polònia, que 'són els grans clients i proveïdors de la feina de cada dia', ha indicat.

Els dos casos pendents són el de Toby Nigel Ball contra Andorra en el qual aquest reclama el dret a veure els seus fills i el de Gérard Gouarre Patte, un metge condemnat per abús sexual que recorre la sentència de cinc anys de presó i la prohibició d'exercir com a metge de per vida.

D'altra banda, el jutge també ha comentat que alguns aspectes que es poden millorar al país en relació amb els drets humans són les diferències de tractament en herències en la consideració que reben els fills legítims i els adoptats o il·legítims, així com la durada dels procediments i d'execució de sentències. 

Tot i aquestes possibles millores, el cap de Govern, Toni Martí, ha agraït la feina dels òrgans de justícia nacionals i internacionals i ha destacat que Andorra compleix i complirà amb totes les sentències que arribin des del TEDH. Per últim, Martí ha mostrat el seu compromís de donar suport al tribunal per la seva gran tasca resolent més de 60.000 casos a l'any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT