PUBLICITAT

Lleugera baixada dels preus que situen l'IPC a l'1,2%

  • L'equipament de la llar, l'ensenyament i el vestit i el calçat tendeixen a l'alça
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una botiga amb material escolar. Foto: TONY LARA

La variació mensual de l'Índex de Preus al Consum (IPC) del mes d'agost del 2012 ha estat del -0,2% (agost 2011, -0,2%), de manera que contribueix a mantenir la variació anyal de l'IPC d'agost a l'1,2% (juliol 2012, 1,2%). Així ho va fer públic el Departament d'Estadística.

Les dades reflecteixen que els grups que mantenen un comportament a l'alça són mobles, estris domèstics i serveis per la llar, ensenyament, i vestit i calçat. Els que mantenen un efecte moderador sobre l'IPC, són hoteleria i restauració, esbarjo, espectacles i cultura, i béns i serveis diversos i transport. En canvi, els que mantenen la mateixa variació que l'any anterior són salut, alimentació, begudes i tabac i habitatge.

Pel que fa a la inflació subjacent, és a dir, la que es calcula recollint tots els preus de l'IPC a l'excepció dels productes energètics i els productes frescos, al mes d'agost la diferència amb l'IPC és de 0,3 punts pujant una dècima respecte del mes anterior. Estadística assenyala que aquesta diferència ve motivada principalment per un augment de la variació de preus dels productes petroliers, que passen del 4,4% al 4,8% i els preus dels productes frescos, que continuen pujant del 3%, al 3,4%.

COMPARACIÓ AMB L'ENTORN / Respecte als països veïns, l'IPC a Espanya ha pujat en variació anual al 2,7% (juliol, 1,9%) i en variació mensual al 0,6%. I a França, la variació anual s'ha incrementat en un 2,1% (juliol, 1,9%) i en variació mensual, un 0,7%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT