PUBLICITAT

Progrés proposa al ple aturar el pla de contraprestacions socials

  • Ordeig diu que és injust que els més dèbils acabin pagant la crisi i la mala gestió
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Foto: EL PERIÒDIC

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat una proposta, pel plenari del proper dilluns, per tal d'aturar la posada en funcionament del nou programa de contraprestacions socials a la Seu per tal d'evitar que les persones que no poden realitzar les feines perdin ajuts de primera necessitat.

Per aquest motiu, es demana que el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) deixi sense efecte el Projecte de Contraprestacions socials que es vol aplicar a partir del proper 1 d'octubre.

Progrés recorda en un comunicat que, amb data 5 de setembre, es va presentar en roda de premsa, per part del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU), el Projecte de Contraprestacions socials. Aquest nou projecte preveu que les persones que rebin un ajut econòmic destinat a cobrir necessitats bàsiques, hagin d'oferir una contraprestació obligatòria amb treballs a la comunitat. Perdent l'ajut en el cas de poder-les desenvolupar per motius de salut o d'altres, si no troben un substitut.

En un comunicat de premsa el grup municipal de Progrés ja va expressar la seva disconformitat amb el contingut del projecte al vulnerar l'accés a l'assistència bàsica de les persones més vulnerables i del tot il·legal.

legalitat / Des d'un punt de vista legal, Progrés recorda que a l'Estatut de Catalunya es reconeixen (Títol I, Capítol 1) els drets i deures d'àmbit civil i social de les persones, entre els quals es troben els drets relatius als serveis socials. I que la regulació que estableix l'Estatut s'emmarca en la Declaració Universal dels Drets Humans, en la Carta social europea i en la Constitució espanyola. També a través de la normativa vigent es configura el dret a l'accés als serveis socials com un dret subjectiu de caràcter universal que esdevé un principi bàsic del Sistema (Llei 12/ 2007, d'11 d'octubre de serveis socials- DOGC 18.10.2007).

Progrés recorda que aquet nou sistema estigmatitza els pobres i les famílies amb dificultats, essent una mesura «populista per tapar els dèficits» en l'atenció dels serveis socials actuals.

El portaveu del grup municipal de Progrés, Òscar Ordeig, afirma que «ens trobem davant d'una ofensiva per restringir l'accés a la sanitat, l'educació i a l'assistència social bàsica».

Ordeig també diu que «és injust que els més dèbils acabin pagant la crisi i la mala gestió de l'equip de govern».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT