PUBLICITAT

Bernaus, un convocable més

  • Koldo el va descartar per als dos primers partits del Premundial però tot i no tenir equip compta amb ell
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bernaus amb la pilota en un partit amistós de la selecció contra Polònia (4-0), el 2 de juny passat al Pepsi Arena Stadium de Varsòvia Foto: SÍLVIA CASALS / FAF

La no convocatòria de Marc Bernaus per als dos primers partits de la fase de classificació del Mundial 2014 ha passat totalment desapercebuda però no té cap altra transcendència que la de que Koldo Álvarez el va descartar per decisió tècnica. No es retira.

L'home que va marcar l'històric gol del primer triomf de la selecció en un partit oficial (1-0 contra Macedònia, a l'octubre del 2004), amb 35 anys, continua en actiu per a la selecció malgrat no tenir equip i manté la il·lusió intacta. El seleccionador i el jugador es van reunir aquest estiu per parlar d'aquest tema. Bernaus té claríssim que si no existís l'alicient de la selecció «ja hauria anunciat la retirada» però aquella conversa va ser del tot positiva per als dos. «Em va dir que comptava amb mi per a aquesta fase i jo li vaig respondre que estava encantat». Koldo va ratificar les seves paraules: «Vam parlar i és un jugador convocable més, com la resta. Si considero que pot ser útil comptaré amb ell».

La decisió de no trucar-lo per als dues amb Hongria (0-5) i Romania (4-0) va ser estrictament tècnica. Bernaus no estava en baixa forma, simplement Koldo va considerar que Maneiro i Marc Garcia s'havien guanyat entrar en les dues llistes. I el jugador és comprensible: «Ho entenc, això és cosa del míster i jo no tinc perquè posar en entredit el que ell creu que pot ser millor per l'equip. No hi ha problema», va aclarir. «I si em convoca i em seu a la banqueta tampoc no passa res», va afegir.

Bernaus viu actualment a Girona i cada matí, cinc dies a la setmana, entrena amb Joan Antoni Pozanco, preparador físic amb el qual va coincidir quan l'andorrà jugava al filial del Barça amb Xavi Herández i Puyol entre d'altres que també es van fer amb un nom dins del món del futbol professional. «No he deixat d'entrenar mai. Sinó seria impossible jugar i més tal i com tinc els dos genolls. No hi ha cos que aguanti el ritme tan exigent d'un partit internacional», va assegurar. «Haig d'estar preparat sempre per si em necessita i treballaré dur per estar disponible contra Holanda».

El missatge, per tant, és clar: «Sempre que vulguin estaré disponible per a la selecció. No em plantejo una data per retirar-me i menys ara, que ja no juguem a defensar i ens divertim jugant».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT