PUBLICITAT

El Ral·li d'Andorra innova i arriba als 70 participants

  • Amb un recorregut atractiu i feia vint anys que no arribava a aquesta xifra
I. MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Sasplugas (dreta) presenta 41è Ral·li d'Andorra amb Cerqueda, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La 41a edició del Ral·li d'Andorra apunta massa alt. Tant que ni l'organització, l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), esperava tal resposta. L'entitat que presideix Josep Maria Cases ha volgut reinventar-se en aquesta clàssica del motor al Principat, ha dissenyat un recorregut novedós i atractiu que ha cridat de tal manera l'atenció que ha rebut 72 inscripcions, «una xifra que feia gairebé vint anys que no aconseguíem», va manifestar ahir el secretari general de l'entitat, Toni Sasplugas, en la presentació a Pyrénées Motors, el patrocinador principal juntament amb el Comú d'Ordino.

Seran 72 equips, és a dir, 142 participants procedents en el 80 per cent de França i Espanya, per la qual cosa arrossegaran un bon número de potencials turistes que donin un bon cop de mà al turisme, el comerç i els hotels del país.

El centre neuràlgic de la prova, que es disputarà aquest cap de setmana, estarà precisament a Ordino. Hi haurà antics pilots reconeguts com els germans Carles i Toni Santacreu, que posaran una pinzellada de romanticisme, i d'altres com Ferran Font, amb un ex cotxe de Carlos Sainz i els joves pilots de l'ACA que competeixen en les G.Sèries d'automobilisme sobre gel però que per uns dies es passen a l'asfalt.

Quant a les etapes hi haurà la Canillo-Ordino en els dos sentits, es recupera la nocturna de la Comella, un tram pel Grandvalira Circuit, la pujada i baixada d'Arcalís i el Serrat, entre d'altres. Treure la velocitat i centrar-se en la regularitat era un risc, per tant, que s'ha encertat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT