PUBLICITAT

Nous semàfors regularan les entrades de la Massana

  • Els aparells es posaran en vermell quan es superin els 50 km/h
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La caserna de bombers de la Massana, on anirà un dels semàfors Foto: TONY LARA

El Govern, d'acord amb el Comú de la Massana, instal·larà tres nous grups de semàfors als accessos viaris a la Massana. També es renovaran els de la cruïlla entre la Baixada del Molí i l'avinguda Santa Coloma, a Andorra la Vella. Amb aquesta inversió, de 80.000 euros, es pretén «reduir riscos i la sinistralitat». Aquests aparells entraran en funcionament «abans de finals d'aquest any».

El Govern destina 80.000 euros a la instal·lació de tres nous equips de semàfors a la Massana i a la renovació d'un quart a la capital. L'Executiu s'encarrega de la compra dels aparells i de la seva instal·lació, mentre que l'obra civil i la connexió a la xarxa elèctrica anirà a càrrec dels respectius comuns.

En relació als que aniran a la Massana, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ahir va exercir de portaveu del Govern, va explicar que es col·locaran a les entrades del nucli urbà. Un anirà a la zona del Prat del Colat, per controlar la velocitat als vehicles que vinguin d'Erts. Aquest anirà vinculat a un pas de vianants, i comptarà amb un polsador per habilitar el pas d'aquests. Un segon anirà prop de la caserna de Bombers, i farà reduir la velocitat dels vehicles procedents d'Ordino. En aquest cas, serà un semàfor que es posarà en vermell quan el vehicle superi la velocitat de 50 km/h. De la mateixa manera funcionarà el que s'instal·larà a l'entrada de la Massana des d'Escaldes-Engordany.

La voluntat és de «reduir riscos i la sinistralitat», va apuntar Saboya, que va explicar que la decisió es pren a rel d'un estudi de la mobilitat. Val a destacar que els accessos a la Massana s'havien convertit en «punts negres» de la xarxa viària del país. Segons va explicar el ministre, aquests aparells i la seva instal·lació permetran «associar-hi radars», «si el perill perdura».

El cònsol major de la Massana, David Baró, va expressar la seva satisfacció amb l'anunci de la mesura i agraïment vers el Govern, a través de les xarxes socials.

MASSA VELLS / Pel que fa als semàfors de la cruïlla de la Baixada del Molí amb l'avinguda Santa Coloma, a Andorra la Vella, Saboya va argumentar que aquests aparells tenen molts anys, «són instal·lacions molt velles», i calia reparar-los, però la reparació tampoc en garantiria, o fa «difícil assegurar el correcte funcionament». Per això s'opta per renovar-los completament, a petició del Comú de la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT