PUBLICITAT

El SAAS assumirà els serveis mèdics de la Comella

  • S'ha rescindit el contracte dels professionals actuals per estalviar 30.000 z
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Centre Penitenciari de la Comella. Foto: ONA MORANTE

el Govern ha decidit rescindir el contracte amb professionals que fins ara prestaven servei al Centre Penitenciari de la Comella per aconseguir una «major eficiència». Tal com va indicar ahir el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s'està negociant un conveni amb el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) perquè assumeixi aquest servei, l'ampliï, i permeti un estalvi que, de moment, s'ha calculat que podria ser d'uns 30.000 euro anuals.

Fins ara, els serveis mèdics del Centre Penitenciari estaven encarregats a professionals externs, i hi havia contractats un metge, un psicòleg, un odontòleg i dues auxiliars d'infermeria. En la línia de voler fer un servei més eficient i amb un cost més reduït, el Govern ha estudiat la via més adequada i ha decidit rescindir els contractes amb els actuals professionals.

Tal com va indicar Saboya, la intenció és que sigui el SAAS qui assumeixi l'atenció mèdica del Centre Penitenciari i per això s'està negociant un conveni. En principi, l'acord permetrà mantenir els serveis que hi havia fins ara i ampliar-los. D'una banda, s'assegurarà que els torns d'infermeria sempre estiguin coberts, i a més, s'incorporarà un coordinador de serveis i es podrà fer «una correcta gestió de la farmàcia i la dispensació de medicaments».

D'altra banda, ahir es va anunciar al BOPA el cessament de Carme Pallarès com a membre del Consell Directiu del SAAS. La substituirà Josep M. Casals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT