PUBLICITAT

Urdangarin, sorprès retirant els diners d'Andorra

  • La Policia assegura que van treure els 400.000 euros abans que fossin bloquejats
EL PERIòdc
MADRID

La Policia espanyola va sorprendre a Iñaki Urdangarin i al seu soci Diego Torres buidant el compte corrent del Principat d'Andorra, concretament la quantitat de 400.000 euros procedents de l'Institut Nóos. Aquests diners han anat a parar a un compte de Luxemburg, on s'hi acumularien fins a 1,4 milions d'euros.

Segons va informar ahir el mitjà de comunicació espanyol El Mundo, la Policia Judicial i la Fiscalia Anticorrupció ha descobert que el Duc de Palma va anar fent ingressos de petites quantitats a Andorra, fins arribar a aquests 400.000 euros. Posteriorment, van fer servir el mateix mètode per a traspassar-los a Luxemburg.

El jutge José Castro, que porta el cas de l'operació Babel, va descobrir fa un parell de mesos el desviament de diners de Nóos a Andorra i va sol·licitar la comissió rogatòria que va provocar el bloqueig d'aquest dipòsit. La Justícia andorrana va ser la que va advertir d'indicis d'un delicte de blanqueig de capitals per part d'Urdangarin i del seu soci. No obstant, després d'analitzar amb detall els moviments del compte, els investigadors es van adonar que havia estat buidada completament amb anterioritat al bloqueig i posteriorment amagat a Luxemburg.

Ja s'han trobat aquests 400.000 euros, els quals estan pendents de ser bloquejats per evitar que els dos imputats repeteixin la mateixa operació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT