PUBLICITAT

Més retallades al sistema d'ensenyament espanyol

  • Els professors denuncien una tisorada en les despeses de funcionament
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els locals de l'Institut Espanyol d'Andorra, a la Margineda. Foto: TONY LARA

Els professors de l'ensenyament espanyol van denunciar ahir una tisorada en les despeses de funcionament d'entre el 25 i el 30%. El nou president de la Junta de Personal de l'ensenyament espanyol, Pedro Medina, va lamentar ahir a ATV la reducció de sou i de despeses de funcionament que pateixen els professors a causa de les retallades que està fent el Govern espanyol.

Medina també va explicar que, de moment, «l'Institut espanyol ha portat uns comptes molt sanejats, però que si la retallada de les despeses es perllonga, hi començarà a haver problemes seriosos de funcionament». I va insistir en que «intentarem que els alumnes notin el mínim possible que hi ha menys diners».

Si els professors estan disposats a fer tot el possible per preservar la qualitat de l'ensenyament malgrat les retallades de sou i la nova tisorada en les despeses de funcionament, val a dir que ja cobren molt menys que fa un any i mig. I és que la retallada de salari d'aquest any, que s'eleva de mitjana al 7%, se suma a la de l'any passat que va ser del 8%. O sigui que els professors del sistema d'ensenyament espanyol ja han perdut el 15% del seu salari. Amb tot, Medina també va explicar que «per sort, no hi ha hagut retallades en el nombre de docents a Andorra, que són actualment una vuitantena».

En el cos de docents «només hi ha tres baixes, nombre que no és significatiu», va afegir. No obstant això, el personal de l'ensenyament espanyol no descarta fer algun tipus de mobilització, a imatge de les que fan els docents arreu d'Espanya. Una opció que es concretaria «en el cas que en els propers mesos el Govern espanyol decideixi aplicar més retallades, d'una o altra manera, al cos de docents a Andorra, com tot sembla indicar». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT