PUBLICITAT

Els professors de l'ensenyament espanyol denuncien retallades en les despeses de funcionament d'entre el 25 i el 30%

  • El president de la Junta de Personal, Pedro Medina, ha indicat que si la retallada de les despeses es perllonga "començarà a haver problemes seriosos de funcionament"
12092012_escola secundaria la margineda
L'institut espanyol de la Margineda. Foto: ANA
El nou president de la Junta de Personal de l'ensenyament espanyol, Pedro Medina, ha lamentat aquest dimecres la reducció de sou i de despeses de funcionament que pateixen a causa de les retallades que està duent a terme el govern espanyol. Tal com ha avançat a ATV, Medina denuncia que estan patint una retallada en les despeses de funcionament dels cinc centres d'entre el 25 i el 30%. A més, des de fa un any i mig, han notat una baixada del salaris de fins al 15%.
El president de la Junta de Personal ha indicat que, de moment, l'institut espanyol fins ara ha portat uns comptes molt sanejats, però que si la retallada de les despeses es perllonga, 'començarà a haver problemes seriosos de funcionament'. En tot cas, intentaran que els alumnes notin el mínim possible que hi ha menys diners. 

Pel que fa a les retallades de salari, enguany de mitjana els l'han baixat un 7%, que sumat al 8% de l'any passat, significa que en un any i mig han patit una retallada del 15%. El president de la Junta també ha indicat que per sort, no hi ha hagut retallades en el nombre de docents que hi ha a Andorra, que són actualment una vuitantena. Només cal mencionar tres baixes, una xifra que 'no és significativa'.

Medina ha indicat que si, tal com tot sembla indicar, aquestes retallades no seran les últimes, es plantegen fer algun tipus de mobilització tal com ja estan fent els docents arreu d'Espanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT